ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Φιλέτο κοτόπουλο με κρούστα από φιστίκια Αιγίνης

Το cookbox.gr μοιράζεται μαζί σου ακόμα μια γευστική συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Αυτή τη φορά, έχει κοτόπουλο και φιστίκια Αιγίνης! Μπες στην κουζίνα και φτιάξε πανεύκολα αυτή τη χορταστική λιχουδιά.

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

8 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα

12 κ.γ. μουστάρδα Dijon

2 φύλλα βασιλικού ξερό

1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

1/8 ματσάκι μαϊντανό (3κ.σ.) ψιλοκομμένο

70 ml. ελαιόλαδο

Αλάτι λίγο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Άτομα: 4

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.

Βάζουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τα μυρωδικά, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.

Αλείφουμε με το μίγμα μουστάρδας καλά το κοτόπουλο και το κυλάμε στο φιστίκι, να καλυφθούν όλες οι πλευρές.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αν δεν χωράνε όλα τα φιλέτα μαζί, αφαιρώντας όμως κάθε φορά και τα φιστίκια που σκόρπισαν.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με όσα φιστίκια έμειναν και το ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά.

Τip

Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια θερμοκρασία για να μην κάψουμε τα φιστίκια και δώσουν άσχημη γεύση στο φαγητό μας.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Σάλτσα αβοκάντο

Σαλάτα ζυμαρικών με μήλο, σέλερι και σος caesar