ΦΑΓΗΤΟ

Καλοκαιρινά μακαρόνια fusilli με αρακά και φέτα

To cookbox.gr σου δείχνει πως να φτιάξεις ένα γρήγορο, ελαφρύ και καλοκαιρινό γεύμα με fusilli.

ΥΛΙΚΑ

Αλάτι

400 γρ. φουσίλι

230 ml ζωμό κότας (χαμηλής περιεκτικότητας νατρίου)

450 γρ. αρακά

45 ml. ελαιόλαδο

1/4 ματσάκι άνηθο Ι(2κ.σ) ψιλοκομμένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

120 γρ. φέτα θρυματισμένη

1/2 λεμόνι σε λεπτές φέτες

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Χρόνος προετοιμασίας: 25′

Άτομα: 4

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Για την σάλτσα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά (ο αρακάς θέλουμε να είναι λίγο τραγανός). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε ένα φλιτζάνι αρακά και το αφήνουμε στην άκρη. Τον υπόλοιπο μαζί με τον ζωμό τα αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πελτές. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το άνηθο (όλο εκτός από 1 κ.γ.), 1,5 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε στα ζυμαρικά τη σάλτσα, προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι αρακά, τη φέτα (κρατάμε λίγο για το γαρνίρισμα) και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με το υπόλοιπο άνηθο, τη φέτα και με φέτες λεμονιού.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Μπάμπιες λαδερές

Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί