HOUSE TWENTY FOUR

Η Νάντια Μπουλέ έχει βαλθεί να σε μάθει να τρως υγιεινά και βιολογικά

Το καλοκαίρι του 2015 η Νάντια βρέθηκε στην Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσει σεμινάρια μιούζικαλ και υποκριτικής. Λίγους μήνες αργότερα, σε ένα ταξίδι μου εκεί και ρωτώντας την για τα αξιοθέατα της πόλης, μου ζήτησε να της φέρω πίσω στην Ελλάδα ένα ειδικό σιρόπι αγαύης που έβρισκε μόνο εκεί. Όταν συναντηθήκαμε στην Αθήνα, την θυμάμαι να μου λέει πόσο θαύμαζε την αγορά της Αμερικής για την πληθώρα των βιολογικών προϊόντων. Να αναρωτιέται γιατί στην χώρα μας δεν επιμένουμε στα βιολογικά προϊόντα. Δεν πρέπει να πέρασε ούτε χρόνος από εκείνη την κουβέντα μέχρι τη στιγμή που είδα για πρώτη φορά το λογότυπο των B by Nadia Boule.

Αυτή η σειρά έχει προϊόντα διαλεγμένα από διάφορες μεριές της χώρας και από μικρούς παραγωγούς με αγάπη στη φύση και την υγιεινή ζωή. Προϊόντα που φέρουν τώρα την υπογραφή της Νάντιας και μπορείς να τα βρεις στο e-shop που έχει δημιουργήσει για αυτά, το www.wellb.gr

Αλλά ας μεταφερθούμε λίγο στην κουζίνα του Σπιτιού μας. Εκεί που βρέθηκαν η Νάντια Μπουλέ και η διατροφολόγος Σαμπρίνα Χωραφά (aka @sabrilliance) με ένα μοναδικό task. Να δημιουργήσουν δύο συνταγές, μία αλμυρή και μία γλυκιά, χρησιμοποιώντας μόνο υπέροχα, υγιεινά και δυναμωτικά τρόφιμα.

 

Βλέπεις, το να τρως υγιεινά δεν σημαίνει να βγαίνεις από την καθημερινότητά σου και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει να σταματήσεις να απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου γεύσεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέγεις λίγο πιο προσεκτικά τα προϊόντα που θα βάλεις στην κουζίνα σου και να βρίσκεις εκείνες τις εναλλακτικές στις συνταγές που θα σου δώσουν την ίδια αν όχι μεγαλύτερη απόλαυση με αγνότερα υλικά.

Κι αφού η χώρα μας είναι γεμάτη από ανθρώπους που με αφοσίωση και αγάπη στην ελληνική γη, μας δίνουν ό,τι καλύτερο παράγει, έπρεπε απλά να βρεθεί ένας άνθρωπος να ανακαλύψει μερικά από αυτά τα προϊόντα και να τα φέρει ένα βήμα πιο κοντά σε εμάς. Για την ακρίβεια, ένα κλικ μακριά από εμάς.

Έτσι, το αλάτι και η αφρίνα, φτάνουν στο σπίτι μας από το Μεσολόγγι. Οι ελιές Καλαμών από την Σπάρτη. Το βαλσάμικο ξύδι από την Νεμέα, το μέλι ελάτου από την ορεινή Ναυπακτία, το ελαιόλαδο από την Κρήτη και οι τρεις ετικέτες κρασιού από την Αρχαία Ολυμπία. Ποιος είναι ο κοινός παρανομαστής σε όλα αυτά; Ότι είναι όλα τους βιολογικά προϊόντα και ότι όλα φέρουν την υπογραφή B by Nadia Boule.

 

Αν ρίξεις μια ματιά στο site θα δεις και άλλα ενδιαφέροντα, όπως αρωματικά κεριά σόγιας ή body oils που και πάλι έχουν επιλεγεί με κριτήριο το να προστατεύουν τον οργανισμό μας και να είναι παρασκευασμένα με τα αγνότερα υλικά.

Αλλά σε αυτή την συνάντηση στην κουζίνα μας, βασικός πρωταγωνιστής ήταν εκείνα που θα βοηθούσαν την Νάντια και την Σαμπρίνα να μας ετοιμάσουν μία δυναμωτική καλοκαιρινή σαλάτα και ένα υγιεινό πρωτότυπο cheesecake.

 

Δες τις συνταγές όπως τις ανεβάζουν στο blog των B by Nadia Boule και δοκίμασε κι εσύ να φας απολαυστικά και υγιεινά.

ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΛΕΙΜΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

 

Για τη σαλάτα:

2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα

2 φλιτζάνια κινόα βρασμένη

2 χούφτες άγρια ρόκα

15 ντοματίνια

1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια

1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί σε καρεδάκια

Δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Για τη βινεγκρέτ:

5 κ.σ. B by Nadia Boule έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο από την Κρήτη

3 κουτ. Σούπας B by Nadia Boule βιολογικό βαλσάμικο ξύδι από τη Νεμέα

3 κ.σ. B by Nadia Boule βιολογικό επάλειμμα πορτοκαλιού με goji berry, αγαύη και αστεροειδή γλυκάνισο

1κ.γ. B by Nadia Boule ανεπεξέργαστο αλάτι Μεσολογγίου με βότανα

Βράζουμε τα ρεβύθια και την κινόα ξεχωριστά, καθώς η κινόα χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να μαλακώσει. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ. Σε ένα άλλο μπωλ, ανακατεύουμε όλα τα συστατικά της βινεγκρέτ και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ιδανικά χρησιμοποιήστε μίξερ χειρός, ώστε να δημιουργηθεί μια παχύρευστη σως. Περιχύστε τη σαλάτα και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να βραχούν όλα τα υλικά της σαλάτας.

ΥΓΙΕΙΝΟ CHEESECAKE ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Για τη βάση:

200 γρ. παξιμάδια χαρουπιού

80 γρ. Βρώμη

100 γρ. καρύδια, τριμμένα

5 απύρηνους χουρμάδες

70 γρ. B by Nadia Boule βιολογικό μέλι ελάτου

80 γρ. λάδι καρύδας

1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

Για την κρέμα:

2 κούπες ωμά κάσιους (μουλιασμένα όλο το βράδυ ή τουλάχιστον 2 ώρες)

2 κ.σ. ταχίνι

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

3 κ.σ. B by Nadia Boule βιολογικό μέλι

3 κ.σ. λάδι καρύδας

4-5 σταγόνες βανίλια

 

Χτυπάμε τα παξιμάδια καρύδια στο blender μέχρι να γίνουν αλεύρι. Συμπληρώνουμε και τη βρώμη για να χτυπηθεί και αυτή με τα παξιμάδια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση και τα χτυπάμε έως ότου δημιουργηθεί μια κολλώδης μάζα. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί, προσθέτουμε το μίγμα και το πιέζουμε ώστε η επιφάνειά του να φτάσει σε ύψος περίπου 2 εκ. Το ψήνουμε στον αέρα, στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.

 

Όσο ψήνεται η βάση στον φούρνο, χτυπάμε τα κάσιους μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να σταθεροποιηθεί. Σερβίρουμε ατομικές μερίδες σε γυάλινα ποτηράκια, δημιουργώντας στρώσεις. Στον πάτο του ποτηριού, τοποθετούμε τη βάση που πλέον έχει κρυώσει, αφού την σπάμε με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια. Συμπληρώνουμε από πάνω 2 κουταλιές της σούπας κρέμα και περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό επάλειμμα πορτοκαλιού με goji berry, αγαύη και αστεροειδή γλυκάνισο από πάνω.

 

Κι αυτοί είναι μόλις δύο από τους χιλιάδες τρόπους που μπορείς να εντάξεις τα βιολογικά προϊόντα στην καθημερινή σου διατροφή. Μπες στο blog να δεις κι άλλες συνταγές ή ακολούθησε το επίσημο account των B by Nadia Boule στο Instagram.

Αφού μπορείς να τρως απολαυστικά και υγιεινά, γιατί να μην το κάνεις;