ΦΑΓΗΤΟ

Παγωτομηχανή: Τι πρέπει να προσέξεις

Το Mamapeinao μας μαθαίνει όλα πρέπει να ξέρουμε για την παγωτομηχανή.

Νομίζετε ότι τα απόλυτα αξεσουάρ του καλοκαιριού είναι τα μαγιό, τα αντηλιακά και οι ομπρέλες; Κι όμως κάνετε λάθος! Μια παγωτομηχανή στη κουζίνα είναι must. Και να είστε βέβαιοι πως αξίζει να επενδύσετε σε μια τέτοια αγορά, καθώς υπάρχει μια πληθώρα επιλογών που ενδείκνυται για κάθε budget. Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα φτιάξετε το πιο τέλειο σπιτικό παγωτό! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι υπομονή, φαντασία και φρέσκα υλικά. Ξεκινάμε!

Η παγωτομηχανή πρέπει να είναι παγωμένη. Βάλτε τον κάδο της παγωτομηχανής στην κατάψυξη, μισή ώρα πριν την θέσεις σε λειτουργία.

Μην γεμίζετε τον κάδο της παγωτομηχανής γιατί ως γνωστόν ό,τι παγώνει διογκώνεται. Αποφύγετε να φτιάξετε διπλή δόση παγωτό ή, τέλος πάντων, αγοράστε μεγαλύτερη παγωτομηχανή!

Το παγωτό στο σπίτι δεν μπορεί να είναι light. Το καλύτερο υλικό είναι η κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.. Στο σπιτικό παγωτό αξίζει τέλεια γεύση και υφή, γι’ αυτό δεν χωράνε εκπτώσεις!

Προσθέστε ξηρούς καρπούς, κομμάτια σοκολάτας, κομμάτια φρούτων ή μπισκότα αφού κλείσετε την παγωτομηχανή. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε όποιο φρούτο θέλετε σε μορφή μαρμελάδας. 

Τοποθετήστε το παγωτό στην κατάψυξη. Ναι, καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να δοκιμάσετε εδώ και τώρα, αλλά για να αποκτήσει την τέλεια υφή χρειάζεται μια-δύο ώρες στη κατάψυξη.

Μόλις το βγάλετε από τη κατάψυξη, αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Για το σερβίρισμα μην χρησιμοποιήσετε καυτό κουτάλι γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να λιώσετε το παγωτό. Ένα βρεγμένο κουτάλι είναι αρκετό και θα διευκολύνει τη διαδικασία.

Διάβασε επίσης στο Mamapeinao

Πίτσα χωρίς γλουτένη

Κέικ καρότο με επικάλυψη κρέμας τυριού