COCKTAILS

Συνταγή για δροσερό κοκτέιλ με γεύση καρπούζι

Καλοκαίρι ίσον άπειρες βουτιές στη θάλασσα, κόκκινα μάγουλα από τον ήλιο, γεμιστά με φέτα και ζεστό ζυμωτό ψωμί και καρπούζι το απόγευμα στην αυλή, κάτω από την κληματαριά.

Εντάξει, αυτό το καλοκαίρι μπορεί να έχει βγει από κάποιο βιβλίο της Ζωρζ Σαρή και να μην μοιάζει στο ελάχιστο με αυτό που θα περάσουμε φέτος (να’ναι καλά η δουλειά και η εφορία που ζητάει να πληρώσουμε τα μαλλιοκέφαλά μας) ΑΛΛΑ αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το ζήσουμε.

Πώς μπορείς, λοιπόν, να αναβαθμίσεις τις βεραντάδες με τις φίλες σου και να περάσετε ακόμα καλύτερα τα καλοκαιρινά βράδια στην πόλη; Με το δροσερό κοκτέιλ με γεύση καρπούζι!

Υλικά

1 μεγάλο καρπούζι για να κάνεις το χυμό και τα παγάκια

Για μια μερίδα κοκτέιλ

120 γρ. φρέσκο χυμό καρπούζι

50 γρ. αφρώδες κρασί

25 γρ. βότκα

1 κ.σ λικέρ

1 κ.γ χυμό λεμονιού

1-2 φύλλα βασιλικού για διακόσμηση

Εκτέλεση

Για να κάνεις το χυμό καρπούζι

Άδειασε το μισό καρπούζι σε ένα μπλέντερ (χωρίς τα κουκούτσια) και πολτοποίησέ το και στη συνέχεια σούρωσέ το για να αφαιρέσεις τυχόν κουκούτσια.

Για να κάνεις παγάκια καρπούζι

Από το άλλο μισό καρπούζι φτιάξε μπάλες καρπουζιού, χρησιμοποιώντας το ειδικό κουτάλι για παγωτό. Τοποθέτησε τις μπάλες σε ένα ταψί, στο οποίο θα έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί, και βάλ’το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τελείως.

Για να κάνεις ένα κοκτέιλ

Βάλε σε ένα ποτήρι 4-6 παγωμένες μπάλες καρπουζιού, πρόσθεσε το λεμόνι, το λικέρ, τη βότκα, το αφρώδες κρασί, το χυμό καρπουζιού και σέρβιρε με τα φύλλα βασιλικού.