7 λόγοι για να φας απόψε στο Chefi

Κάτι νόστιμο συμβαίνει εδώ και ένα χρόνο στο Χαλάνδρι. Πρέπει να το δοκιμάσεις!

Συμβαίνουν τόσα πολλά πράγματα στην πόλη που είναι πολύ πιθανό καμια φορά να χάσεις μερικά. Εδώ κι ένα χρόνο λοιπόν, δεν είχε πέσει στην αντίληψή μας ότι στο κοσμικό Χαλάνδρι είχε ανοίξει ένα εστιατόριο διαφορετικό από τα υπόλοιπα.

Κάπου ανάμεσα στην ρουτίνα, την ανάγκη για διαφυγή και περιποίηση, αλλά και την ακατάπαυστη μουρμούρα του πεινασμένου στομαχιού, εγώ και η Μαριέτα βγήκαμε ένα ραντεβού για δύο στο εστιατόριο Chefi.

Αφού φτάσαμε στην οδό Περικλέους, δε χρειάστηκε να ψάξουμε για το νούμερο 31. Τα φωτάκια και η ταμπέλα επιβεβαίωναν πως είχαμε φτάσει στο εστιατόριο της Έφης. Οι περίπου δύο ώρες που ακολούθησαν, ήταν γεμάτες γεύσεις, αρώματα, (ενοχλητικές) παρεμβάσεις του φωτογράφου Θοδωρή Μάρκου, και εξαιρετικές εντυπώσεις.

Κι επειδή εμείς φροντίζουμε να σας προτείνουμε μόνο τα καλύτερα, αποφασίσαμε να σας παροτρύνουμε να επισκεφθείτε το "Chefi", απαριθμώντας 7 λόγους που θα σας πείσουν.

1. Η ιστορία πίσω από το εστιατόριο

Στηρίζοντας συνειδητά τις γυναίκες που ακολουθούν τα όνειρά τους εδώ στο Ladylike.gr, η Έφη - ιδιοκτήτρια του Chefi - είναι η απόδειξη ότι όντως το να ονειρεύεσαι κάνει καλό. Ειδικά τις φορές που γίνεται πραγματικότητα. Αφού λοιπόν η ίδια σπούδασε, κυρίως για χάρη του μπαμπά, και εργάστηκε σε πολυεθνικές, πάνω στο αντικείμενο του μάρκετινγκ και των οικονομικών, δεν ξέχασε ποτέ πόσο ήθελε να γίνει σεφ. Αποφάσισε λοιπόν να παραιτηθεί και να αφιερωθεί στην αγάπη της για το καλό φαγητό.

Αφού σπούδασε τα περί γαστρονομίας στην Αθήνα, όχι δεν πτοήθηκε που οι δάσκαλοί της ήταν μικρότεροι από την ίδια, γνωρίζει τον σεφ Αλέξανδρο Κοσσυβάκη σε ένα εστιατόριο όπου δούλεψε η ίδια ως βοηθός, του συστήνεται… τον προσλαμβάνει και το Private Cheffing ξεκινάει!

 

Οι δυο τους λοιπόν μαγείρεψαν και σέρβιραν σε μερικά από τα πιο πολυτελή σπίτια των Αθηνών για πέντε χρόνια. Τότε ήταν που η Έφη αποφάσισε να μοιραστεί με το ευρύτερο κοινό, το χειροκρότημα που εισέπραττε τόσο καιρό, κεκλεισμένων των θυρών.

Έτσι άνοιξε το ''Chefi'' συνεχίζοντας την συνεργασία της με τον Αλέξανδρο, δημιουργώντας ένα μενού με τα top rated πιάτα του private cheffing. Η γυναίκα αυτή είναι έμπνευση!

2. ΤΟ φαγητό

Φυσικά το φαγητό θα ήταν κάπου κοντά στην κορυφή, άλλωστε μιλάμε για εστιατόριο - άσχετο που σαν γυναίκες εντυπωσιαστήκαμε και από τις τριγύρω λεπτομέρειες. Τα πιάτα λοιπόν του Chefi είναι εφάμιλλα ενός ακριβού εστιατορίου - απλά βγάλε το ''ακριβό''.

Θα γευτείς δηλαδή πιάτα με ονόματα όπως ''βελουτέ σπαράγγι'', ''σολομός τατάκι'' και "κριθαρότο γαρίδας", θα στα σερβίρουν σε πιάτα - έργα τέχνης, τα οποία προφανώς και θα ανεβάσεις στο instagram με #foodporn, ενώ θα σε περιμένουν κρυμμένα μαυρομάτικα φασόλια κάτω από μαρουλόφυλλα και τρομερές σάλτσες για να συνοδεύσεις τις πατάτες ή και τις παπαρδέλες σου. Φυσικά και παραγγείλαμε παπαρδέλες!

 

 

Το αποτέλεσμα που βγαίνει από την κουζίνα του Αλέξανδρου δε χρειάζεται να το εκθειάσουμε αφού οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, απλά ο σολομός έλιωνε στο στόμα, το beef teriyaki δε χρειαζόταν μαχαίρι για να κοπεί, οι παπαρδέλες (ναι αγαπώ αυτή τη λέξη) ήταν κάτι παραπάνω από συγκλονιστικές και οι γαρίδες - καταϊφι θα σε αφήσουν άλαλη να κοιτάζεις τον άνθρωπο απέναντί σου.

 

3. Οίνος ευφραίνει καρδίαν και πέφτεις με τα μούτρα στο γλυκό

Πέρα όμως από τα ορεκτικά και τα κυρίως πιάτα, υπάρχουν και δύο άλλα τεράστια κεφάλαια που καθόρισαν τη βραδιά μας. Ο Μπόγιαν επέλεξε για μας το ιδανικό κρασί για να συνοδέψουμε το φαγητό που είχαμε επιλέξει. ''4 Λίμνες'' it is και το μπουκάλι άδειασε, εμείς χαζογελούσαμε, ''ερωτευτήκαμε'' η μια την άλλη και το μόνο που έλειπε ήταν το πιο αισθησιακό γλυκό για να σφραγίσει τον έρωτά μας: η σοκολάτα.

 

Η Έφη θεώρησε πως είμαστε απ' αυτές που τρώμε μους σοκολάτα και ''σπασμένο'' μιλφέιγ. Και πολύ καλά έκανε, απ' αυτές είμαστε! Και φάγαμε και τις χειροποίητες τρούφες του Αλέξανδρου. Και ήταν όλα τόσο νόστιμα, αλλά καθόλου λιγωτικά.

 

4. O χώρος

 

Κάπου ανάμεσα στα χρονικά κενά που αναγκαστικά βιώσαμε προκειμένου να έρθουν τα επόμενα πιάτα μπροστά μας, προσέξαμε τον χώρο. Ουσιαστικά το Chefi είναι ένα σπίτι. Έχει διαφορετικά δωμάτια που μπορείς να φας, και όχι μια χαοτική, κρύα αίθουσα. Φωτάκια, ευχάριστη μουσική (έπαιξε και Rihanna, γιατί ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ), και πίνακες που θα σου τραβήξουν την προσοχή. Για το καλοκαίρι έχει και αυλή, ενώ μπορείς να διοργανώσεις και το πάρτι του γάμου σου, ή μια βάφτιση, ή τα γενέθλιά σου ή ένα bachelorette party! (*κλείνει μάτι, έχει ήδη σκεφτεί τι θα φάει - Rib eye Steak!)

 

5. Η φιλοσοφία

Ένα από τα πρώτα πράγματα που προσέξαμε ήταν η στάμπα στην μπλούζα του Μπόγιαν ''Make Chocolate not War''. Στα σουπλά επίσης διαβάσαμε ''Eat Well. Live Well'', αλλά και ''People who love to eat are always the best people''. Χρειαζόμασταν οπωσδήποτε ένα ελαφρυντικό ή και όχι, αλλά σίγουρα πάντα σε έναν χώρο εστιατορίου, είναι χρήσιμο το περιβάλλον να σε κάνει να θες όντως να φας.

 

Το πρόβλημά μου με τα εστιατόρια εν γένει, ήταν ανέκαθεν ο καθωσπρεπισμός και το πόσο comme il faut πρέπει να δείχνω. Στο Chefi δεν ήταν το ίδιο. Το προσωπικό ήταν χαμογελαστό, η ατμόσφαιρα φιλόξενη, κανείς δεν γκρίνιαξε όταν η Μαριέτα έριξε κάτω το πιρούνι της και φυσικά κανείς δεν με στραβοκοίταξε όταν χρησιμοποίησα τα χέρια μου για να πιάσω μια γαρίδα.

6. Η περιοχή

Δε θα σε στέλναμε κάπου που θα απηυδούσες μέχρι να φτάσεις. Το Chefi, ναι μεν βρίσκεται στο Χαλάνδρι, το οποίο μαζεύει άπειρο κόσμο τα τελευταία χρόνια, αλλά ευτυχώς, πολύ σοφά, σε μια γειτονιά καθόλου κοσμοπολίτικη. Βρίσκεις άνετα να παρκάρεις, δεν σπρώχνεις κανέναν για να περάσεις στο πεζοδρόμιο. Είσαι στο κέντρο της διασκέδασης, αλλά χωρίς να παραείσαι κιόλας.

7. Οι λεπτομέρειες που κάνουν τον πρωταθλητή

Όταν αγαπάς κάτι, προσέχεις μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Έτσι λοιπόν η Έφη, δεν κοίταξε μόνο να έχει καλό φαγητό. Φρόντισε ώστε τα πάντα στο μαγαζί της να είναι ελληνικά, ναι μέχρι και οι κατσαρόλες. Επίσης όλες οι πρώτες ύλες (εντάξει εκτός από το παγωτό) είναι σπιτικές και χειροποίητες (όπου χέρι, είναι αυτό του σεφ Αλέξανδρου). Το εκπληκτικότερο δε της υπόθεσης, είναι ότι στο κάτω μέρος των τραπεζιών, έχουν φροντίσει να βάλουν μαλακό μαξιλαράκι, ώστε να μη σου σκιστεί το καλσόν! Έπος.

Extra Tip: Προτίμησε να το επισκεφθείς καθημερινή γιατί τα Σαββατοκύριακα θα δυσκολευτείς να βρεις τραπέζι.

 

ΥΓ. Συγχωρέστε μας για τις εικόνες, πήγαμε πεινασμένες.

Chefi The Restaurant: Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210681 5774 - Facebook Page

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μάρκου

TAGS:

LADYLIKE SHOPPING

SHARE

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ