HOUSE TWENTY FOUR

Challenge: Τι γίνεται όταν ζητούν από 4 γυναίκες να “τα κάνουν σαλάτα”;

Δευτέρα απόγευμα, στο σπίτι της 24MEDIA (στο Instagram θα το βρεις με το hashtag #housetwentyfour). 4 γυναίκες, ένα challenge. Ένα challenge που δεν το λες και δύσκολο, αν φυσικά έχεις μία -έστω- υποτυπώδη σχέση με την μαγειρική (γελάει με υπονοούμενο). Περνάω απευθείας, λοιπόν, στην ουσία. Μαζευτήκαμε στο σπίτι της 24MEDIA η Ευαγγελία Τσιορλίδα, η Ιωάννα Σαμαρά, η Στεφανία Μακροπούλου κι εγώ, με σκοπό να αναμετρηθούμε στα ίσα. Η ερώτηση του Χρήστου και της Ιωάννας (των κριτών μας ντε) ήταν ξεκάθαρη. Ποια θα κατάφερνε να φτιάξει την πιο γευστική σαλάτα μέσα σε μόλις 10 λεπτά;

 

Αφού καθήσαμε αναπαυτικά στον καναπέ του σαλονιού και είπαμε τα δικά μας, ήρθε ο αγαπημένος Χρήστος και μας σκούντηξε να κινηθούμε μία-μία προς την κουζίνα του housetwentyfour για να δημιουργήσουμε τις σαλάτες μας. Εκεί μας περίμεναν άφθονα υλικά, από μαρούλι, ντοματίνια,  σπανάκι, πράσινο μήλο, μέχρι φέτα, κρουτόν και ρόδι, τα οποία φυσικά έπρεπε να συνδυαστούν μεταξύ τους (κάποια είπε να τα ρίξει όλα πάνω στο πιάτο της και να φτιάξει έναν κήπο, μάντεψε ποια).

Κοινό υλικό σε όλες τις σαλάτες ήταν τα παξιμάδια ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ. Οι κριτές είχαν εφοδιάσει την κουζίνα με παξιμάδια σε κάθε πιθανή γεύση. Παξιμάδια κριθαρένια, σίκαλης, σταρένια, παξιμαδάκια μίνι ολικής άλεσης με 4 δημητριακά και χαρούπι, με λιαστή ντομάτα και ελιές, με γραβιέρα και φέτα, με κριθάρι ολικής, με λάδι, κουλουρίτσες με λιναρόσπορο, οι επιλογές ήταν τόσες πολλές που πραγματικά δεν ξέραμε ποια από όλα να επιλέξουμε για τη δική μας σαλάτα.

Ποια κατάφερε να βγει πρώτη σε αυτήν τη μάχη; Κλικ στο βίντεο και καλή απόλαυση.

Βίντεο: Ροντρίγκο Βαλσάμης