YOGA

Γιατί να προτιμήσεις τη yoga για τον πόνο της μέσης

Ο πόνος χαμηλά στη μέση είναι κάτι που συμβαίνει συχνά κυρίως σε όσους κάνουν καθιστική ζωή ή η δουλειά τους είναι σε θέση γραφείου (καλή ώρα). Ξέρω ότι μπορεί να γίνει ανυπόφορος και να σε δυσκολεύει πολύ στην καθημερινότητά σου όμως, πριν φτάσεις να πάρεις αναλγητικά, σκέψου τη διέξοδο της yoga.

Είναι γνωστό πως η yoga βοηθά με διάφορους τρόπους τον οργανισμό, οπότε έτσι κι αλλιώς ασκώντας την αποκομίζεις πολυποίκιλα οφέλη. Ως προς τον πόνο της μέσης, η yoga έχει την ιδιότητα να βελτιώνει την ευελιξία και τη δύναμη του κορμού του σώματός σου. Αυτά ακριβώς είναι και όσα λείπουν σε κάποιον με χρόνιο πόνο στη μέση.

Έτσι, όχι μόνο θα ανακουφιστείς από τον τωρινό πόνο της μέσης, αλλά μέσω της ανοικοδόμησης ενός ισχυρού κορμού, θα προλάβεις και μελλοντικούς πόνους στην πλάτη. Εκεί έγκειται και η διαφορά της yoga από τα παυσίπονα. Η yoga σε βοηθά να χτίσεις σταδιακά ένα γερό κορμό και να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου, ενώ τα αναλγητικά θα σου προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση, χωρίς καμία μελλοντική δράση.