ΥΓΕΙΑ

Η καθημερινή συνήθεια που σου προκαλεί τριχόπτωση

Δεν εννοώ τη συνήθειά σου να στρεσάρεσαι ή στο να τρως ό,τι ανοησία βρεθεί μπροστά σου αντί για τα σωστά πράγματα- αμφότερα κάνουν τα μαλλιά να πέφτουν- αλλά σε μία άλλη, η οποία δείχνει αθώα και είναι, αλλά μέχρι ενός ορίου, το οποίο υπερβαίνεις, αφού ιδέα δεν έχεις πως κάνει ζημιά στην τρίχα σου, αν και θα έπρεπε να το έχεις υποψιαστεί όταν βλέπεις τις τουφίτσες να φεύγουν μαζί με το κοκκαλάκι.

ΤΙ ΕΝΝΟΩ

Το συχνό styling με καυτά ψαλίδια, σίδερα ισιώματος, “βαριά” προϊόντα και οι συχνές βαφές είναι γνωστό πως επιβαρύνουν την τρίχα. Αλλά και πάλι, δεν είναι αυτό στο οποίο αναφέρομαι, αλλά σε μια πιο ανεπιτήδευτη συνήθειά σου: τη σφιχτή αλογοουρά, που κάνεις καθημερινά, ανανεώνεις πολλές φορές μέσα στην ημέρα, σφίγγεις 3 και 4 φορές, “μαγκώνεις” με τσιμπίδια, σε σημείο που σε πιάνει πονοκέφαλος (άλλη μια αρνητική συνέπεια του ασφυκτικά δεμένου κότσου).

Η αλογοουρά δεν σπάει ακριβώς την τρίχα, αλλά αν είναι πολύ σφιχτή μπορεί να δημιουργήσει αλωπεκία λόγω έλξεως, κι αυτό γιατί επιβαρύνει τον θύλακα της τρίχας, η οποία τραβιέται έντονα προς τα πίσω ή προς τα πάνω. Αν πιάνεις συχνά τα μαλλιά σου με λαστιχάκια κατά αυτόν τον τρόπο, χαλάρωσέ τα λίγο.

Η απώλεια μαλλιών εξαιτίας του σφιχτού κότσου εντοπίζεται κυρίως δεξιά κι αριστερά από το μέτωπο και η ταλαιπωρία της ρίζας μπορεί να ξεκινήσει από την παιδική ηλικία. Τα μαλλιά δεν θέλουν πολλή πίεση. Ειδικά αν φοράς τρέσες ή- ακόμα χειρότερα- extensions, πρέπει να μην σφίγγεις συχνά τα μαλλιά σου και να χρησιμοποιείς λαστιχάκια μαλακά, καλής ποιότητας. Προσέχουμε για να έχουμε.