TIPS

Να τι θα σου συμβεί αν δεν πλυθείς για ένα χρόνο

Αρχικά να ξεκαθαρίσω με ένα disclaimer: δεν έκανα αυτό το πείραμα προκειμένου να το γράψω. Η αρθρογράφος συνεχίζει να είναι καθαρή και μυρωδάτη τη στιγμή που πληκτρολογεί αυτές εδώ τις λέξεις. Επίσης, δεν ξέρω γιατί το έγραψα, απλά μάλλον ήθελα να υπενθυμίσω στον κόσμο να πλένεται, διότι καλοκαίρι έρχεται και ξέρεις τι συμβαίνει εκεί έξω άμα συνωστιστούμε.

Δεν πιστεύω, βέβαια, πως έχει βρεθεί δίπλα μου κανένας άνθρωπος που έχει να πλυθεί 365 μέρες, αλλά ακόμα και μερικές από αυτές είναι αρκετές για να καταλάβουμε την πολυήμερη απουσία σαπουνιού στην αύρα του.

Δες, λοιπόν, τι μπορεί να συμβεί σε μένα, σε σένα και τους οικείους μας, αν δεν πλυθούμε για έναν ολόκληρο χρόνο. Spoiler alert: είναι αηδιαστικό.

1. Η μυρωδιά

Καθόλου παράξενο και απόλυτα προβλέψιμο, είναι το γεγονός ότι θα μυρίζεις άσχημα. Η επιστημονική τεκμηρίωση θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες αφού αυτό συμβαίνει επειδή τα βακτήρια και τα νεκρά κύτταρα θα κάνουν πάρτι πάνω σου και θα αναμειχθούν με τον ιδρώτα. Μπλιαξ.

2. Οι μολύνσεις

Αν κοπείς η γρατσουνιστείς, έχεις περισσότερες πιθανότητες να μολυνθείς, ακριβώς επειδή “κουβαλάς” πολύ περισσότερα βακτήρια στο δέρμα σου.

3. Θα δημιουργηθούν ρόζοι

Τα πιο λιπαρά μέρη του σώματός σου, όπως οι μασχάλες, ο λαιμός και η περιοχή πίσω από τα αυτιά, θα μαζέψουν σκόνη και ρύπους. Τα νεκρά κύτταρα θα αναπτύσσονται μαζί με τα έλαια του σώματος, και όλο αυτό μετά θα μολυνθεί και θα δημιουργήσει κάτι ρόζους σαν κρεατοελιές (το γκούγκλαρα και δε θες να το δεις).

4. Προβλήματα στην ευαίσθητη περιοχή

Είναι πολύ πιθανό να εμφανίσεις εξανθήματα, να μολυνθείς ή να δημιουργηθεί κάποια φλεγμονή που θα σου προκαλέσει φαγούρα και πόνο. Και τα νεκρά κύτταρα που συγκεντρώνονται ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σου μπορούν πολύ άνετα να δημιουργήσουν μύκητες, οι οποίοι (για κάποιο λόγο) δεν το έχουν σε τίποτα να βρεθούν στην ευαίσθητη περιοχή σου. Το λες και ταξιδάκι.

5. Φαγούρα στο κεφάλι

Τα νεκρά κύτταρα θα πολλαπλασιαστούν στο τριχωτό της κεφαλής σου και τα μαλλιά σου θα βαρύνουν εξαιτίας της λιπαρότητας που θα συγκεντρώσουν σε συνδυασμό με τη βρωμιά και τους ρύπους. Εγώ πάντως άρχισα ήδη να ξύνομαι και μόνο που το διάβασα.

Τώρα ξέρεις. Ό,τι και να συμβεί, μην ξεχνάς να πλένεσαι.