TIPS

Γιατί δεν πρέπει να βάζεις ποτέ χαρτί υγείας στο καπάκι της λεκάνης πριν κάτσεις

Είσαι έξω με την παρέα σου, απολαμβάνεις τις παγωμένες μπύρες σου και ξαφνικά ΩΠ, σου έρχεται να πας τουαλέτα. Όπως έχει γράψει και η Μάριον παλιότερα, οι γυναικείες τουαλέτες είναι *σχεδόν* πάντα ΧΑΛΙΑ), που σε κάνουν να σιχαίνεσαι να ακουμπήσεις.

Για αυτό όταν μπαίνεις στην τουαλέτα του μπαρ καταλήγεις να κάνεις τον κασκαντέρ στην προσπάθειά σου να κατουρήσεις χωρίς να αγγίξεις το καπάκι, τον τοίχο, τα πλακάκια και το πάτωμα. Βέβαια υπάρχουν και οι πιο θαρραλέες που αποφασίζουν να κάτσουν αφού βάλουν μπόλικο χαρτί στο καπάκι, ώστε να μην έρθει σε επαφή το δέρμα τους με αυτό.

Αρκετά safe επιλογή σωστά; Και όμως μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Sun, λέει ότι αυτή η κίνηση αυξάνει τις πιθανότητες να κολλήσεις κάτι, καθώς το χαρτί απορροφά ό,τι έχει στην επιφάνεια του το καπάκι. Ο σχεδιασμός των καπακιών της λεκάνης αλλά και το υλικό τους αποτρέπουν την απορρόφηση των υγρών που πέφτουν στην επιφάνειά τους, άρα και την εξάπλωση μικροβίων και βακτηρίων. Μάλιστα, όσο παράξενο και να σου ακούγεται τα καπάκια της λεκάνης είναι πιο καθαρά από το σφουγγάρι των πιάτων ή τον πάγκο κοπής που υπάρχει σε κάθε σπίτι!

Για αυτό την επόμενη φορά μη βάλεις χαρτί, κάνε τον Ταρζάν ώστε να μην ακουμπήσεις, γιατί ΟΧΙ, δε θα σου πρότεινα να σκουπίσεις το καπάκι και να κάτσεις, εκτός και αν έχεις χλωρίνη στο clutch σου, οπότε τότε πάω πάσο.