TIPS

Γιατί δεν πρέπει να κάτσεις ποτέ ξανά στο κρεβάτι με τα ρούχα που φοράς όλη μέρα

Ξυπνάς το πρωί, πλένεσαι, πίνεις καφέ και φοράς το καθαρό σου τζιν και το αγαπημένο σου πουκάμισο. Αν δεν έχεις αυτοκίνητο είναι πολύ πιθανό να πηγαίνεις στη δουλειά με λεωφορείο ή μετρό και να κάθεσαι όποτε βρίσκεις κενή θέση. Όταν φτάνεις στο γραφείο κάθεσαι στην καρέκλα σου, η οποία μάλλον έχει ύφασμα αντί για δερματίνη στο κάθισμά της κάτι που βρίσκεις φοβερά βολικό γιατί δεν γλιστράς στη θέση σου. Το ήξερες όμως ότι ΑΥΤΗ ακριβώς η λεπτομέρεια είναι που γεμίζει με δεκάδες μικρόβια το τζιν σου;

Όπως ακριβώς τα λες Michelle μου. Κάθε φορά που κάθεσαι σε μια θέση μετρό/ λεωφορείου/ σινεμά που έχει ύφασμα παίρνεις μαζί σου φεύγοντας και ένα μικρό δείγμα από μικρόβια/ νεκρά κύτταρα από όποιον άλλον άνθρωπο έχει καθίσει εκεί.

Yeap. Το ξέρω, είναι φοβερά αηδιαστικό, για αυτόν ακριβώς το λόγο όταν γυρνάς σπίτι δεν πρέπει να κάθεσαι στον καναπέ ή στο κρεβάτι σου με τα ρούχα που φοράς όλη μέρα έξω. Αν σκεφτείς ότι κάθε μέρα ένας άνθρωπος βγάζει από πάνω του περίπου 500 εκ. κύτταρα και ένα λίτρο ιδρώτα την ημέρα (ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, φαντάσου τι γίνεται το καλοκαίρι) έχεις πολλές πιθανότητες να πηγαίνεις βόλτα για ποτό τα νεκρά κύτταρα του Μπαρμπά- Νίκου που καθόταν πριν από σένα στο 040. Θα μου πεις τα μικρόβια μπορούν να αντέξουν τόσο πολύ ώστε να προκαλέσουν κάποια μόλυνση στον χ, ψ άνθρωπο που θα τα κολλήσει και θα σου απαντήσω (δυστυχώς) ναι.

Επειδή όμως δεν μπορείς να στέκεσαι όρθια συνέχεια στο μετρό ή στο σινεμά ώστε να αποφύγεις την επαφή με μικρόβια κλπ, πρέπει να σταματήσεις να κάθεσαι με τα ρούχα σου πάνω στα σεντόνια σου ώστε να αποφύγεις τυχόν δερματικές μολύνσεις, εξάρσεις ακμής ή και σταφυλόκοκκου.