TIPS

4 συμβουλές για σένα που ιδρώνεις πολύ

Υπάρχουν ορισμένες γυναίκες που ιδρώνουν υπερβολικά πολύ για διάφορους λόγους, είτε ορμονολογικούς, είτε λόγω σωματοποιημένου άγχους, ή επειδή το σώμα τους υπερθερμαίνεται. Τότε τα νεύρα ενεργοποιούν τους ιδρωτοποιούς αδένες. Όταν όμως αντιδρούν υπερβολικά, τότε προκαλείται υπερίδρωση.

Το ζήτημα όμως τώρα δεν είναι να βρούμε την αιτία, αλλά να αντιμετωπίσουμε το ίδιο το γεγονός. Αν, λοιπόν, υποφέρεις κι εσύ από υπερίδρωση, πρέπει να ρίξεις μια ματιά στα ακόλουθα tips.

1. Βάλε μαύρα υφάσματα από υλικά που αναπνέουν

Για παράδειγμα τα βαμβακερά, αναπνέουν και θα σε βοηθήσουν να μείνεις στεγνή, ενώ παράλληλα με το να επιλέγεις χρώματα όπως το μαύρο ή το μπλε ό,τι και να συμβεί δε θα χρωματίσει την μπλούζα σου.

2. Πασπάλισε ή ψέκασε απορροφητική σκόνη (ταλκ) στα πόδια σου

Προκειμένου να αποτρέψεις τη μυρωδιά που μπορεί να δημιουργηθεί στις πατούσες σου, ή ακόμα και να βοηθήσεις να απορροφηθεί αφού έχει δημιουργηθεί, ρίξε ταλκ στις πατούσες σου ή προνόησε με την αγορά ειδικών απορροφητικών πάτων.

3. Δοκίμασε τη μαγειρική σόδα

Για την αφαίρεση των λεκέδων του ιδρώτα, φτιάξε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό σε αναλογία 2 προς 1. Βάλε μία ποσότητα πάνω στα ρούχα για 30 με 60 λεπτά και πες αντίο στους λεκέδες.

4. Πάρε μαζί μια τσάντα “έκτακτης εφίδρωσης”

Βάλε στο αυτοκίνητο ή στο γραφείο σου μια τσάντα στην οποία θα έχεις βάλει μια δεύτερη μπλούζα, αποσμητικό, ταλκ ή ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστείς σε περίπτωση που προκύψει να ιδρώσεις πολύ.