ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

5 ψέματα που δεν πρέπει να πεις στον γυναικολόγο σου

Όλες κάποια στιγμή έχουμε ντραπεί να απαντήσουμε ειλικρινά στον γυναικολόγο μας, κάτι που είναι απολύτως ανθρώπινο. Ωστόσο αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται να ξέρει ΑΚΡΙΒΩΣ τι σου συμβαίνει ώστε να κάνει όσο το δυνατόν πιο σωστή διάγνωση. Ποια είναι λοιπόν τα (αθώα) ψέματα που δεν πρέπει να πεις ΠΟΤΕ στον γυναικολόγο σου;

1. Τι πραγματικά συμβαίνει στην σεξουαλική σου ζωή

Δεν είπαμε να του περιγράψεις πώς κάνεις σεξ και τι θέλεις να σου κάνει ο σύντροφός σου στο κρεβάτι, αλλά θα πρέπει να δώσεις πλήρη αναφορά της σεξουαλικής δραστηριότητας. Δηλαδή, θα πρέπει να του πεις ακριβώς τον αριθμό των σεξουαλικών σου συντρόφων, αν έχεις κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις, αν είχες κάποιους πόνους κατά τη διάρκεια του σεξ και γενικότερα οτιδήποτε έχει να κάνει με την υγεία του κόλπου σου.

2. Αν καπνίζεις/πίνεις

Ο γιατρός σου πρέπει να γνωρίζει ότι καπνίζεις, ειδικά αν πρόκειται να σου γράψει αντισυλληπτικά χάπια, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος για εγκεφαλικό, καρδιακά προβλήματα και αύξηση της πίεσης. Στο ίδιο ακριβώς concept δεν πρέπει ποτέ να πεις ψέματα σχετικά με την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνεις.

3. Αν παίρνεις συμπληρώματα διατροφής

Αυτό δεν θα έπρεπε να το κρατάς μυστικό από κανένα γιατρό, γιατί όσο αθώο και να σου φαίνεται δεν παύει να είναι ένα χάπι που επηρεάζει με κάποιο τρόπο τον οργανισμό σου και ενδέχεται να μην μπορεί να συνδυαστεί με κάποια θεραπεία που θα σου δώσει ο γυναικολόγος.

4. Αν είσαι θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Το θέμα αυτό είναι πολύ λεπτό και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες ντρέπονται και φοβούνται να μιλήσουν για αυτό σε δικούς τους ανθρώπους, πόσο μάλλον σε κάποιον ξένο. Αν όμως είσαι έγκυος ή έχεις κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας πρέπει να ενημερώσεις το γιατρό σου, ο οποίος αφενός θα σε βοηθήσει ως επιστήμονας αφετέρου μπορεί να σε παραπέμψει σε κάποια ομάδα για ψυχολογική βοήθεια.

5. Ότι δεν έχεις καμία απορία

Το μεγαλύτερο ψέμα που λέμε όλοι στους γιατρούς μας είναι το ”Όχι, δεν έχω καμία απορία” ενώ όταν γυρνάμε σπίτι γκουγκλάρουμε σαν τρελές τα συμπτώματα και φρικάρουμε με αυτά που διαβάζουμε. Όταν έχεις την οποιαδήποτε απορία, όσο χαζή και να σου ακούγεται, πρέπει να την επικοινωνείς στον γιατρό σου γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να στην λύσει.