ΥΓΕΙΑ

Υποφέρεις συχνά από πονοκεφάλους; Να τι πρέπει να κάνεις

Οι πονοκέφαλοι είναι φοβερά κουραστικοί και μπορούν να σε βγάλουν εκτός προγράμματος, ειδικά αν είναι συχνοί και τόσο έντονοι που δεν σε αφήνουν να δουλέψεις ή να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά. Το κακό με αυτούς είναι ότι δεν μπορείς να ξέρεις σε τι οφείλονται καθώς είναι το πιο γενικό και αόριστο σύμπτωμα.

Αν οι ‘σφυριές’ που νιώθεις, ο πόνος στα μηνίγγια δηλαδή, μπορεί να σε κάνει να κλάψεις και σε οδηγεί στο κρεβάτι μήπως και ηρεμήσεις, τότε μάλλον πρέπει να επισκεφτείς ένα γιατρό και να κάνεις τις απαραίτητες εξετάσεις για να εντοπίσεις την αιτία.

Αυτό που μπορείς να κάνεις στο μεταξύ είναι να βάλεις στη διατροφή σου βιταμίνες και συγκεκριμένα το σύμπλεγμα βιταμινών Β. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο U.S National Library of Medicine, οι πονοκέφαλοι μπορούν να μειωθούν κατά το ήμισυ (δυστυχώς όχι η έντασή τους!) με την προσθήκη ριβοφλαβίνης στη διατροφή σου.

Το πείραμα έγινε σε άτομα που υπέφεραν από ημικρανίες και τα οποία έπαιρναν καθημερινά και επί έξι μήνες 400 mg ριβοφλαβίνης (Βιταμίνη Β2). Αυτό που εντόπισαν οι γιατροί είναι ότι η συχνότητα των πονοκεφάλων μειώθηκε σημαντικά για αυτό και πριν πάρεις οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής μπορείς να εντάξεις στη διατροφή σου αυγά, αμύγδαλα, γάλα, γιαούρτι και σπανάκι που είναι πλούσια σε Βιταμίνη Β2. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να μιλήσεις με τον γιατρό σου και να δείτε μαζί τι είναι καλύτερο για σένα.