ΠΕΡΙΟΔΟΣ

8 τρόποι για να πονάς λιγότερο τις δύσκολες μέρες του μήνα

Οι δύσκολες μέρες του μήνα. Αχ, αυτές οι κουραστικές και ΕΛΕΟΣΔΕΝΣΑΣΑΝΤΕΧΟΥΜΕ μέρες του μήνα μας ταλαιπωρούν χρόνια τώρα. Από την πρώτη στιγμή που θα μας έρθει περίοδος και κάθε μήνα για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας γινόμαστε έρμαια των αφόρητων πόνων που μας ρίχνουν στο κρεβάτι και ενίοτε μας στέλνουν στο νοσοκομείο.

Τα δυνατά αντιφλεγμονώδη χάπια, οι ζεστές κομπρέσες και η στάση εμβρύου αγκαλιά με μαξιλάρι που πιέζει την κοιλιά μας βοηθούν αρκετά στην ανακούφιση από τους πόνους (έστω για λίγο) ωστόσο υπάρχουν μερικοί ακόμα τρόποι που θα ηρεμήσουν το σώμα σου και θα περάσεις μια πιο ανώδυνη περίοδο.

1. Βάλε το τζίντζερ στη διατροφή σου

Το τζίντζερ έχει πολύ καλή αντιφλεγμονώδη δράση και έχει τα ίδια (και λίγο καλύτερα) αποτελέσματα με τα χάπια που περιέχουν ιβουπροφαίνη που βοηθάει στους πόνους της περιόδου. Μπορείς να μασήσεις λίγο (δεν έχει ευχάριστη γεύση, προειδοποιώ) ή να το χρησιμοποιήσεις στην μαγειρική σου και θα δεις τη διαφορά.

2. Κάνε γιόγκα

Μπορεί να μην θέλεις να κουνηθείς από το κρεβάτι όταν έχεις περίοδο αλλά ο καλύτερος τρόπος να ενισχύσεις την κυκλοφορία του αίματος χωρίς να κάνεις δύσκολες ασκήσεις cardio είναι η γιόγκα. Προτίμησε απλές και εύκολες ασκήσεις stretching που θα χαλαρώσουν το σώμα σου από την πίεση και θα μειώσουν τις κράμπες. Ιδανικά κάνε ασκήσεις μια εβδομάδα πριν την περίοδο και θα δεις ότι θα έχει πολύ λιγότερους πόνους.

3. Πρόσθεσε κανέλα στα ροφήματά σου

Αν πίνεις καπουτσίνο φρόντισε να ρίξεις αρκετή κανέλα και αν μαγειρεύεις μην ξεχνάς να προσθέτεις μισό κουταλάκι στα κοκκινιστά φαγητά. Η κανέλα έχει αντιφλεγμονώδη δράση και θα κάνει πιο υποφερτές τις κράμπες σου.

4. Πιες χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι γνωστό για τις μυοχαλαρωτικές του ιδιότητες, οπότε μια με δύο κούπες την πρώτη μέρα της περιόδου θα κάνει θαύματα!

5. Κάνε μασάζ με έλαιο λεβάντας

Η λεβάντα είναι ίσως το πιο αγαπημένο μας βότανο γιατί έχει φανταστικό άρωμα που σε ηρεμεί στο λεπτό. Χρησιμοποίησε το έλαιο της για ένα σύντομο μασάζ στην κοιλιά σου και θα δεις ότι θα σου ανακουφίσει αμέσως τους πόνους.

6. Πιες μάραθο (!)

Αυτό το μυρωδικό δεν είναι μόνο για τα φαγητά, καθώς το αφέψημά του είναι ιδανικό για να ενισχύσεις την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που θα σε βοηθήσει να έχεις σωστή ροή- και όλες ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να έχεις σωστή ροή.

7. Κάνε ζεστό ντους

Το ζεστό νερό πάνω στην πονεμένη σου κοιλιά είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να ηρεμήσεις. Μπορεί να λένε ότι πρέπει να αποφεύγεις το μπάνιο την πρώτη μέρα της περιόδου, αλλά ένα ζεστό ντους θα σε χαλαρώσει και η πίεση του νερού στην κοιλιά σου θα σου κάνει πολύ ωραίο μασάζ.

8. Βάλε βασιλικό στη σαλάτα σου

Ο βασιλικός δεν διώχνει μόνο τα κουνούπια βοηθάει ΠΟΛΥ σημαντικά στους πόνους της περιόδου καθώς έχει αναλγητικές δράσεις. Βάλε φρέσκο βασιλικό στη σαλάτα σου, στην κόκκινη σάλτσα της μακαρονάδας και αν σου αρέσει η γεύση πιες ένα αφέψημα και θα μας θυμηθείς.