VIRAL

#MyClitoris: το βίντεο ενάντια στην κλειτοριδεκτομή που έγινε viral

Η 6η Φεβρουαρίου έχει οριστεί να τιμάται κάθε χρόνο ως η μέρα ενημέρωσης ενάντια στον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων ή, πιο απλά, στην κλειτοριδεκτομή. Έτσι, θυμόμαστε το βίντεο "MyClitoris" που είχε δημιουργηθεί ως απάντηση σ' ένα άρθρο του "Economist" και είχε γίνει viral.

Συγκεκριμένα, το άρθρο αυτό πρότεινε, μεταξύ άλλων, πως είναι δυνατό να υπάρξουν κάποιες “εναλλακτικές” μορφές αυτού του απάνθρωπου όσο και επικίνδυνου, για τη γυναίκα που το υφίσταται, εθίμου της κλειτοριδεκτομής.

Ως απάντηση στο εν λόγω ειδεχθές δημοσίευμα, μια φιλανθρωπική οργάνωση νέων στο Bristol δημιούργησε ένα βίντεο τον περασμένο Δεκέμβριο με το hashtag “MyClitoris” (=Η κλειτορίδα μου), στοχεύοντας στην ενημέρωση του κόσμου αναφορικά με τον τύπο I και IV του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

 

Υπολογίζεται πως, μέχρι σήμερα, πάνω από 140.000.000 γυναίκες παγκοσμίως έχουν υποστεί την άγρια πρακτική της κλειτοριδεκτομής, με σκοπό να παραμείνουν «καθαρές» και να μπορέσουν να παντρευτούν, ενώ, κάθε λεπτό, 6 κορίτσια υφίστανται ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων.