ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

6 tips για να απαλλαγείς άμεσα από το κρυολόγημα

Pexels

Είσαι από αυτές που δεν άκουσε την μαμά της και έβγαινε έξω χωρίς κασκόλ και σκουφάκι και δεν θυμάσαι πότε ήπιες τελευταία φορά φυσικό χυμό πορτοκάλι. Στο γραφείο όλοι γύρω σου έπεφταν ένας μετά τον άλλον στο κρεβάτι αλλά εσύ αρνήθηκες να προστατεύσεις τον εαυτό σου και φυσικά κατέληξες με βουλωμένη μύτη, ενοχλητικό φτέρνισμα και κρυάδες. Συγχαρητήρια, κρύωσες και αισθάνεσαι χάλια. Δεν άκουσες την κολλητή σου, που έλεγε να κάνεις ρινικές πλύσεις με το PHYSIOMER®, που έχει 100% θαλασσινό νερό.

 

Οκ. Τι να κάνουμε τώρα, την πάτησες και κυκλοφορείς με κόκκινη μύτη σαν του Ρούντολφ και νιώθεις ότι θα πέσεις κάτω από την εξάντληση. Μην φοβάσαι, υπάρχουν 6 tips που θα ανακουφίσουν άμεσα τα συμπτώματα και θα σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα. Ποια είναι αυτά; Έχουμε και λέμε.

Κάνε ρινικές πλύσεις

Μπορεί να μην ακούγεται πολύ ωραίο αυτό και να σου φέρνει στο μυαλό μνήμες από την παιδική σου ηλικία, που θα ήθελες να διαγράψεις ωστόσο οι ρινικές πλύσεις βοηθάνε εξαιρετικά όταν είσαι μπουκωμένη.

Θυμάσαι όταν ήσουν μικρή που έπινες κατά λάθος νερό από τη θάλασσα και η μύτη σου ‘έτρεχε’; Το θαλασσινό νερό έχει την μαγική ιδιότητα να ξεμπουκώνει τα ιγμόρεια και να σε ανακουφίζει από το ενοχλητικό μπούκωμα και φτέρνισμα, καθώς περιέχει διάφορα ανόργανα άλατα και ιχνοστοιχεία με αποδεδειγμένη ευεργετική δράση στα κύτταρα του ρινικού βλενογόννου.

Το αλατούχο διάλυμα (φυσιολογικός ορός ή διαλύματα που έχουν ως βάση το θαλασσινό νερό) που χρησιμοποιείς για τις πλύσεις (γιατί ποιος πάει για μπάνιο στη θάλασσα μες στο χειμώνα), ανακουφίζει από τα ρινοφαρυγγικά συμπτώματα  και ενδείκνυνται τόσο για την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος, όσο και της ρινοφαρυγγίτιδας, της αλλεργικής ρινίτιδας αλλά και της πρόληψης της εμφάνισης ΩΡΛ παθήσεων και επιπλοκών.

Γενικότερα είναι καλό να κάνεις ρινικές πλύσεις ακόμα και προληπτικά γιατί καθαρίζουν τις ρινικές κοιλότητες από ρύπους, αλλεργιογόνα, παθογόνα μικρόβια, σκόνη κλπ. ενώ μειώνουν τους παράγοντες φλεγμονής και απομακρύνουν βλέννες, αίμα και νεκρά κύτταρα.

Κάνε ζεστά ντους

Ξυπνάς και νιώθεις χάλια- το κεφάλι σου βουίζει, τα μάτια σου δακρύζουν και η μύτη σου έχει βουλώσει, αντί να μείνεις στο κρεβάτι χώσου γρήγορα στην ντουζιέρα και απόλαυσε ένα ζεστό μπάνιο. Το ζεστό νερό αφενός θα χαλαρώσει το σώμα σου, που προσπαθεί να καταπολεμήσει το κρύωμα και αφετέρου οι υδρατμοί θα βοηθήσουν να ανοίξουν τα ιγμόρεια και να ξεμπουκώσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ, αν έχεις πολύ πυρετό μην κάνεις ζεστό ντους, γιατί θα επιδεινώσει την κατάσταση, κάνε την καρδιά σου πέτρα και κάνε ντους με δροσερό νερό.

Χρησιμοποίησε PHYSIOMER®

Το γεγονός ότι το PHYSIOMER® περιέχει 100% θαλασσινό νερό σημαίνει ότι όποτε το χρησιμοποιείς έχεις όλα τα οφέλη των στοιχείων που περιέχονται σε αυτό και βοηθάει σημαντικά στη ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος με τον πιο φυσικό τρόπο. Συγκεκριμένα το διάλυμα ρινικού καθαρισμού PHYSIOMER® Υπέρτονο Ευκάλυπτος είναι ισχυρότερο από το κρυολόγημα και μπορεί να σε ανακουφίσει από το μπούκωμα μέσα σε 3 λεπτά, να καθαρίσει τη ρινική κοιλότητα και να απομακρύνει τις πλεονάζουσες εκκρίσεις.

Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο στη χρήση ωστόσο είναι πολύ πιο απλό από ό,τι φαντάζεσαι. Αρχικά να θυμάσαι ότι πρέπει πάντα να φυσάς τη μύτη σου πριν βάλεις το σπρέι ώστε να καθαρίσει όσο γίνεταο. Στη συνέχεια τοποθέτησε απαλά το ρύγχος του μπουκαλιού στο ρουθούνι και πίεσε ελαφρά- αυτό που θα νιώσεις αμέσως είναι ένα κύμα φρεσκάδας που θα ξεπλύνει τη μύτη σου και θα σε ξεμπουκώσει σε λίγα λεπτά!

Άφησε το διάλυμα να δράσει για λίγα δευτερόλεπτα και επανάλαβε τη διαδικασία για το άλλο ρουθούνι. Φύσηξε τη μύτη σου άλλη μια φορά και καθάρισε το ρύγχος με ζεστό νερό μετά τη χρήση ώστε να είναι έτοιμο για την επόμενη χρήση. (Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο συχνά χρειάζεται).

Γίνε ένα με τον καναπέ

Η πρώτη βασική συμβουλή των γιατρών για να αντιμετωπίσεις ένα κρυολόγημα, που δεν ακολουθεί σχεδόν κανείς είναι η ξεκούραση. Γίνε ένα με τον καναπέ, κουκουλώσου με την κουβέρτα και μην κινείσαι εκτός σπιτιού ώστε να μην κουράζεις το σώμα σου ενώ προσπαθεί να καταπολεμήσει το κρυολόγημα.

Ενίσχυσε τον οργανισμό σου με βιταμίνες

Τα smoothies με φρούτα και λαχανικά και οι φυσικοί χυμοί είναι ο απόλυτος σύμμαχός σου στον αγώνα κατά του κρυολογήματος. Κάνε συνδυασμούς με πορτοκάλια, σαγκουίνι, τζίντζερ, σπανάκι, ρόδι, μήλα, super foods και γέμισε τον οργανισμό σου με βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που θα συμβάλλουν στην τόνωση των βιολογικών σου λειτουργιών χωρίς να βαρύνουν το στομάχι σου.

Ετοίμασε ζεστά ροφήματα

Κάτι ήξερε η μαμά σου που σου ετοίμαζε ζεστό τσάι του βουνού με λίγο σκορπίδι και μια κουταλιά μέλι. Τα ζεστά ροφήματα από βότανα, εκτός του ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες αν καταναλωθούν με λίγο μέλι και λεμόνι βοηθάνε στην καταπολέμηση του πονόλαιμου αλλά και των άλλων ενοχλητικών συμπτωμάτων όπως η μπουκωμένη μύτη. Γενικότερα πάντως να θυμάσαι ότι πρέπει να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου.