TIPS

Φυσικοί τρόποι να μη μυρίζει έντονα ο ιδρώτας σου το καλοκαίρι

Μπορεί να είναι κάτι που το ζεις κάθε χρόνο, δηλαδή κάθε καλοκαίρι, αλλά εξακολουθεί να σε βγάζει νοκ-άουτ με την ίδια συνέπεια. Όσο είσαι μες στο σπίτι είναι καλά. Βγαίνεις έξω και η ζέστη στα «σκάει». Πέφτει πάνω σου κάνοντας όλη σου την ύπαρξη να καταρρέει.

Άμεση συνέπεια; Ο ιδρώτας. Ιδρώτας που ρέει σαν να εκβάλει ο Αμαζόνιος από την πλάτη, τις μασχάλες, ενίοτε και το μέτωπο σου. Ιδρώτας που μαζεύεται ακόμα και πίσω από τα αυτιά, πάνω στα φρύδια ή πάνω από το άνω χείλος.

Να διακόψεις τη φυσική λειτουργία και αντίδραση του οργανισμού σου δεν γίνεται (εξάλλου είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σου προσπαθεί να ρίξει τη θερμοκρασία του σώματός σου). Τι μπορείς να κάνεις όμως αν νιώθεις ότι ο ιδρώτας σου δεν έχει και τόσο ευχάριστη μυρωδιά; Μπορείς να περιορίσεις τη μυρωδιά και μάλιστα με φυσικούς τρόπους. Βλέπεις πέρα από την εφαρμογή του αποσμητικού (το οποίο έχει κι αυτό τα μυστικά του), υπάρχουν μερικά ακόμα τρικ για να αποφύγεις τη δυσοσμία του ιδρώτα.

1. Περιόρισε τα πικάντικα φαγητά ή τα πολλά μπαχαρικά στο φαγητό

Όσο πιο πικάντικο ή καυτερό ένα φαγητό, τόσο περισσότερο ανεβαίνει η θερμοκρασία του σώματός σου. Επιπλέον, οι έντονες γεύσεις από τα μπαχαρικά επηρεάζουν και την μυρωδιά που έχουν οι εκκρίσεις του σώματός σου.  

2. Μείωσε το αλάτι στο φαγητό

Όταν τρως πολύ αλάτι, ο οργανισμός προσπαθεί να το διώξει. Πώς; Με την εφίδρωση. Άρα όσο περισσότερο αλάτι, τόσο περισσότερος ιδρώτας.

3. Πες «όχι» στον δεύτερο καφέ

Ακόμα κι αν παραγγέλνεις τον καφέ σου κρύο (ναι και με πολλά παγάκια), εντείνει τη λειτουργία της εφίδρωσης και τις εξάψεις. Γι’ αυτό και δεν συστήνεται και σε όσες γυναίκες διανύουν την περίοδο της εμμηνόπαυσης.

4. Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα

Και δεν εννοούμε στο φαγητό, αλλά πάνω σου. Η μαγειρική σόδα έχει αποσμητικές ιδιότητες. Έτσι, αν εφαρμόσεις μικρή ποσότητα πάνω στο δέρμα σου, όταν αυτό είναι στεγνό, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την περιοχή στεγνή και φρέσκια.