ΥΓΕΙΑ

Πείνασες μετά το σεξ; Να ποια είναι η ιδανική τροφή

Shutterstock

Ούτως ή άλλως μετά το σεξ θα νιώσεις μια λιγουρίτσα. Και σου έχουμε τον ιδανικό τρόπο να την ικανοποιήσεις. Πριν όμως σου αποκαλύψουμε ποια είναι αυτή να πούμε ότι το μόνο πράγμα που πρέπει να μας χαρίζει το σεξ είναι απόλαυση. Ωστόσο, αν δεν προσέχεις είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες. Και εννοούμε από ουρολοιμώξεις μέχρι ΣΜΝ.

Εκτός από τον Νο1 κανόνα «πάντα (και ανεξάρτητα αν έχεις μακροχρόνια σχέση) προφυλακτικό» που σε προστατεύει από ΣΜΝ και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, υπάρχουν και μερικοί ακόμα τρόποι να προστατέψεις την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής σου. Ας κάνουμε μια επανάληψη στα πιο βασικά.

Φροντίζεις τόσο τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου να είστε καθαροί, να ουρείς μετά το σεξ, αλλά και να πλένεσαι τοπικά με νερό ή με κάποιο ουδέτερο σαπούνι χωρίς άρωμα φροντίζοντας πριν ξαναφορέσεις το εσώρουχό σου να στεγνώσεις καλά την περιοχή.

Η σωστή πρόληψη συμπεριλαμβάνει ακόμα ένα tip. Να τρως γιαούρτι μετά το σεξ. Ο λόγος;

Shutterstock

 

Χάρη στα προβιοτικά που περιέχει, προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και ενισχύει τη δύναμη του ανοσοποιητικού. Αν δεν σου αρέσει το γιαούρτι (ή σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι σε δίαιτα), αρχικά να σου πούμε ότι δεν χρειάζεται να το φας σκέτο- μπορείς να το εμπλουτίσεις με ο,τι υπάρχει στο ψυγείο ή τα ντουλάπια σου.

Αν πάλι γυρνάς το κεφάλι από την άλλη, την ίδια δουλειά κάνουν γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το κεφίρ και το αριάνι, τα οποία είναι εξίσου πλούσια σε προβιοτικά.