TIPS

6 απίστευτα πράγματα που επηρεάζουν τη μυρωδιά της ευαίσθητης περιοχής

Η έντονη, ιδιαίτερη μυρωδιά που έρχεται καμία φορά από 'κει κάτω και σε κάνει να νιώθεις εντελώς άβολα και κάπως έξαλλα αφού έχεις τρελαθεί να κάνεις ντους και να τη φροντίζεις με καθημερινές τοπικές πλύσεις δεν οφείλεται μόνο σε κάποια μόλυνση, κολπίτιδα ή κάτι τέτοιο. Το πώς και πόσο μυρίζει η ευαίσθητη περιοχή σου καθορίζεται από σένα, συγκεκριμένα από τις συνήθειές σου.

Η διατροφή σου

Κάποιες τροφές επηρεάζουν το pH της ευαίσθητης περιοχής σου. Μπαχαρικά, κρεμμύδια, σπαράγγια, μπρόκολο, ζάχαρη, κόκκινο κρέας και γαλακτοκομικά την κάνουν τη “ζημιά” τους. Μάντεψε ποια δεν κάνουν πάλι: φρέσκα φρούτα και λαχανικά, γιαούρτι, δημητριακά και νερό, πολύ νερό.

Το αλκοόλ

Η υπερβολή στο πόσο πίνεις δεν προκαλεί αφυδάτωση, κατακράτηση, κτλ, αλλά αυξάνει και τη μυρωδιά σου εκεί κάτω.

Σαπούνια και απορρυπαντικά

Τα καθαριστικά που υποτίθεται ότι σε κρατάνε φρέσκια μερικές φορές, όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα και τα υγρά του σώματός σου δεν μυρίζουν έτσι. Δεν είναι όλα τα σαπούνια “φιλικά” προς το αιδοίο σου. Επίσης, όταν επιλέγεις σαπούνι για τη συγκεκριμένη περιοχή, φρόντισε να είναι κάποιο που πραγματικά σέβεται το pH σου.

Το σεξ

Πόσες φορές ακόμα θα το πούμε; Μετά το σεξ έφυγες σφαίρα για ντους. Ναι, θες να μείνεις με τη μυρωδιά του, σε καταλαβαίνω. Αλλά αυτή η μυρωδιά του σεξ, λίγο το σπέρμα του, λίγο τα υγρά σου και πολύ οι ορμόνες σας, συνθέτουν ένα αρωματικό συνονθύλευμα που ειδικά όταν κάνει ζέστη, δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο- ειδικά  στην περίπτωση που έχει προηγηθεί έντονη ερωτική επαφή.

Η σωματική άσκηση

Ε, προφανής λόγος. Ίδρωσες. Πολύ. Φοράς κι αυτά τα συνθετικά κολάν, ίσως και εσώρουχα, το δέρμα δεν αναπνέει, δεν θέλει και πολύ. Μην πηγαίνεις γυμναστήριο 2 φορές με το ίδιο λίκρα σορτσάκι και φόρα μόνο βαμβακερά εσώρουχα.

Τα sex toys

Πριν χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε sex toy, φρόντισε να το έχεις αποστειρώσει. Κατόπιν, το πλένεις πολύ συχνά και το φυλάς σε μέρος καθαρό. Ό,τι εισέρχεται στον κόλπο σου πρέπει να τηρεί απόλυτα τους κανόνες υγιεινής.