ΥΓΕΙΑ

5 πράγματα που δεν γνώριζες για αυτό που προστατεύει την ευαίσθητη περιοχή σου

Μπορεί εσύ να παλεύεις να εξαφανίσεις το παραμικρό ίχνος τριχοφυΐας από το εφήβαιό σου, αλλά η αλήθεια είναι μία και δεν τη σκιάζει κανένα ξυράφι ή μηχάνημα που πετάει λέιζερ: Υπάρχει λόγος που έχεις τρίχες όπου τις έχεις. Από τα ρουθούνια μέχρι εκείνες τις παράταιρες που βγαίνουν στα δάχτυλα των ποδιών σου. Κάπου στη μέση λοιπόν, δεσπόζει το πιο έντονα τριχωτό μέρος του σώματός σου μετά την κεφαλή: Το αιδοίο. Τι κάνουν τόσες εκεί τρίχες μαζεμένες; Προς τι τόσο φούντωμα; Σταματάνε ποτέ να βγαίνουν; Οι απαντήσεις, πιο χαμηλά.

Πότε γεμίζει το εφήβαιο;

Για το 15% των κοριτσιών η τριχοφυΐα έρχεται πρώτα στην ευαίσθητη περιοχή και μετά σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος, εκεί γύρω στα 9-10 τους χρόνια.

Πιο πριν ήταν χνούδι

Αλλά κάτι ορμόνες που λέγονται ανδρογόνα και τεστοστερόνη επιδρούν στην εν λόγω περιοχή, εξ’ ου και η τρίχα.

Εμφανίζεται σε 5 διαφορετικά στάδια

Το χνούδι δεν γίνεται απευθείας σκληρή τρίχα. Περνάει από 5 στάδια ωρίμανσης και ξεκινάει πάντα από τα χείλη, ώσπου διαμορφώνεται τελικά μετά τα 20 χρόνια της γυναίκας.

Είμαστε τα μοναδικά θηλαστικά με τόσο έντονη τριχοφυΐα εκεί κάτω

Το είχες συνειδητοποιήσει ποτέ; Επίσης μεγαλώνουν με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό απ’ ό,τι τα μαλλιά.

Έχουν σοβαρό λόγο ύπαρξης

Εσύ μπορεί να απαρνείσαι τη φύση σου, αλλά εκείνη για όλα έχει προνοήσει. Μάθε πως οι τρίχες στο εφήβαιο συγκρατούν τις φερομόνες, εκείνες δηλαδή τις ορμόνες που εκλύει το σώμα σου όταν είσαι σε σεξουαλική διέγερση, προκειμένου να προσελκύσεις τα αρσενικά. (φερομόνων και άλλων). Παράλληλα, αποτελούν φίλτρο, αφού εμποδίζουν τις μολύνσεις από μικροοργανισμούς.