ΥΓΕΙΑ

3 πράγματα που δεν πρέπει να βάζεις στην ευαίσθητη περιοχή σου

Η υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής σου δεν είναι απλά σημαντική, αλλά τα πάντα. Η βλακεία, στης οποίας την ανεξέλεγκτη εξάπλωση έχει συμβάλλει σημαντικότατα το διαδίκτυο, μας έχει οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια, στα οποία κυκλοφορούν διάφορα trends γύρω από το να βάζεις ορισμένα πράγματα στο αιδοίο σου (το παλατάκι όπως το λέω εγώ).

Συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλά άρθρα που καλούν τις γυναίκες να χρησιμοποιήσουν το αγγούρι(!) για πλύσεις της ευαίσθητης περιοχής τους. Σύμφωνα με τις οδηγίες, ξεφλουδίζεις το αγγούρι, το βάζεις στον κόλπο σου και το περιστρέφεις για να καθαρίσεις η να ανανεώσεις το αιδοίο σου.

Εννοείται πως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

Στη συνέχεια, θα βρεις άρθρα τα οποία κάνουν λόγο για glitter στην εν λόγω περιοχή. Παρόλο που η αγάπη μου για τη χρυσόσκονη με έκανε να χαρώ στιγμιαία, στη συνέχεια έκανα μια μικρή έρευνα για τα glitter bombs και τα νέα highlighters από μια εταιρεία καλλυντικών από τη Δανία, τα οποία είναι κρέμες που υπόσχονται να κάνουν το παλατάκι σου “βελούδινο και λαμπερό προσθέτοντας μια επιπλέον ιριδίζουσα λάμψη που θα το κάνει ακόμα πιο όμορφο”. Το γιατί να θέλεις να βάλεις highlighter εκεί κάτω είναι ένα άλλο θέμα. Το βασικό ζήτημα είναι ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

Ακολουθεί το Μαγικό Στικ για σύσφιγξη του αιδοίου.

 

Υποτίθεται πως το εισάγεις στον κόλπο σου για δύο λεπτά σε περίπτωση που ανησυχείς για το πόσο σφιχτή είσαι, ώστε να “σε κάνει να νιώθεις ποθητή και σφιχτή και πάλι”. Δεν ξέρω γιατί και δε θέλω να ξέρω πώς, αλλά μάθε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να είσαι “σφιχτή” για να νιώσεις ποθητή και να σε θέλουν οι άντρες και ας μη συνεχίσω πάνω σε αυτό το ζήτημα γιατί με πιάνουν τα φεμινιστικά μου. Μείνε μακρυά από αυτό, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

Παρόλο που ξέρω πόσο δελεαστικά (not) μπορεί να ακούγονται τα παραπάνω (εντάξει, ίσως λίγο το glitter), μην βάζεις τέτοια πράγματα στον κόλπο σου γιατί δεν τα χρειάζεται και εγκυμονούν πολλούς κινδύνους. Όπως με κάθε τέτοιο ζήτημα που προκύπτει, έτσι και τώρα έστειλα στον γυναικολόγο μου για μια πιο εξειδικευμένη άποψη. Αφού ο Τζεννάρο Καστάλντο μου έστειλε ορισμένα emojis τρόμου, στη συνέχεια μου απάντησε: “Ο κόλπος είναι ένα οικοσύστημα που συμπεριλαμβάνει πολλούς μικροοργανισμούς. Οι γαλακτοβάκιλλοι είναι βακτήρια και αποτελούν την φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου. Παράγουν γαλακτικό οξύ, κρατώντας έτσι όξινο το pH. Με αυτόν τον τρόπο εμποδίζουν την ανάπτυξη των επιβλαβών μικροργανισμών, όπως άλλα βακτήρια, μύκητες και παράσιτα. Όταν το οικοσύστημα αυτό βρίσκεται σε ισορροπία έχει την ικανότητα να αυτο-θεραπεύεται. Οτιδήποτε το διαταράξει (αντιβιώσεις, δυνατά καθαριστικά, ξένα σώματα μη αποστειρωμένα, χημικές ουσίες κτλ.) μειώνει την ικανότητα του κόλπου να καθαρίζεται από μόνος του και τον καθιστά επιρρεπή σε διάφορες λοιμώξεις“.

Όχι μόνο δε θα πετύχει δηλαδή αυτό με το glitter, αλλά θα πάθουμε και αχρείαστες λοιμώξεις και θα τρέχουμε. Μείνε μακρυά από αυτά τα χαζά trends.