ΥΓΕΙΑ

Η λύση για τον καθαρισμό ανάμεσα στα δόντια

Ο οδοντίατρός σου το επισημαίνει κάθε φορά που τον επισκέπτεσαι για τον καθιερωμένο καθαρισμό: σωστό πλύσιμο δοντιών, στοματικό διάλυμα, οδοντικό νήμα. Το τρίπτυχο της οδοντικής σου υγιεινής, της στοματικής σου πληρότητας. Κανένα από τα 3, μόνα τους, δεν μπορούν να εγγυηθούν ένα λαμπερό χαμόγελο, μια δροσερή αναπνοή, ένα στόμα με γερά δόντια και υγιή ούλα. Αλλά και πάλι, είσαι σίγουρη πως βουρτσίζοντας τα δόντια σου πρωί βράδυ, χρησιμοποιώντας νήμα (όποτε το θυμάσαι) και εφαρμόζοντας στοματικό διάλυμα μία φορά την ημέρα (και αν) τα δόντια σου είναι απόλυτα υγιή;

Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν είναι λίγες οι φορές που αφού πλύνεις τα δόντια σου με την κλασική οδοντόβουρτσα αισθάνεσαι πως έχει γίνει μισή δουλειά. Πως ανάμεσα στα δόντια, κάτι “υπάρχει”. Το σπρώχνεις με τη γλώσσα, με μια οδοντογλυφίδα, κάνεις νήμα. Αλλά και πάλι, κάτι δεν πάει καλά. Μπορείς και καλύτερα.

Κεφάλαιο Νήμα

Το έχεις πάντα μαζί σου στην τσάντα. Το οδοντικό νήμα σ’ έχει βγάλει αρκετές φορές ασπροπρόσωπη. Ειδικά τις μέρες μετά τον καθαρισμό, δεν το αμελείς γιατί θες να διατηρήσεις για περισσότερο χρόνο αυτή την αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας που νιώθεις στο στόμα χάρη στα σύνεργα κα τη φροντίδα του οδοντιάτρου σου. Σύντομα όμως, επιστρέφεις στα συνηθισμένα. Νήμα μία στο τόσο, όποτε το θυμηθείς, όταν έχεις χρόνο και δεν βαριέσαι. Το αμελείς. Γιατί σε δυσκολεύει. Γιατί σαν διαδικασία, δεν σε ευχαριστεί καθόλου. Ίσως γιατί για τους απαιτητικούς ρυθμούς στους οποίους είναι δομημένη η καθημερινότητά σου, το να “ασχολείσαι” τόσο με τη στοματική σου υγιεινή να είναι πολυτέλεια. Λάθος προσέγγιση, αλλά είναι κατανοητό. Έχεις ανάγκη για μία καθημερινή φροντίδα δραστική, που δεν θα σε βγάζει εκτός προγράμματος.

Πριν σου μιλήσω για τον τρόπο με τον οποίο τα ούλα και τα δόντια σου θα είναι υγιή μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα, άφησέ με να σου μιλήσω λίγο για τη σπουδαιότητα της σωστής στοματικής υγιεινής, η οποία υπερβαίνει τα όρια μιας λαμπερής οδοντοστοιχίας και μιας καθαρής αναπνοής.

Γιατί πρέπει να πλένουμε σωστά τα δόντια μας;

Εκτός από την τακτική σωματική άσκηση, τη σωστή διατροφή και την επαρκή ξεκούραση, μελέτες έχουν αποδείξει ότι και η καλή ή κακή στοματική υγιεινή επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τόσο την ποιότητα ζωής όσο και τη σωματική και ψυχική ευεξία. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι πολλές παθήσεις του στόματος, όπως η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και καρδιακά εμφράγματα. Επίσης τα βακτήρια που βρίσκονται σε μολυσμένα ούλα, μπορούν να μεταφερθούν διαμέσου της κυκλοφορίας του αίματος και συνεπώς να καταστήσουν τον οργανισμό πιο ευαίσθητο σε ασθένειες.

Τι σημαίνει αυτό, μεταξύ άλλων; Ότι η επιλογή των σωστών οδοντικών εργαλείων είναι καθοριστικής σημασίας για την υγεία μας συνολικά, όχι μόνο εκείνη των δοντιών.

Τι χρειάζεσαι λοιπόν, όπως κι εγώ και όλες μας; Ένα high-tech εργαλείο που να κάνει όλη τη δουλειά, στοχευμένα, με ταχύτητα αλλά όχι βιαστικά. Να φτάνει εκεί που δεν φτάνει τίποτα άλλο, προσφέροντας βαθύ και ήπιο καθαρισμό. Ένα εργαλείο φιλικό, για τα δόντια σου μόνο.

“Κάποια στιγμή θα το κάνει και αυτό η τεχνολογία”, σκέφτεσαι, γιατί μάλλον δεν γνωρίζεις την ύπαρξη του Philips Sonicare AirFloss Ultra, το εργαλείο που θα σε κάνει να αναπτύξεις μία υγιεινή, καθημερινή συνήθεια μεσοδόντιου καθαρισμού.

Ο απόλυτος σύμμαχός σου

Ο μεσοδόντιος καθαρισμός είναι πολύ σημαντικός για τη συνολική στοματική υγιεινή. Το Philips Sonicare AirFloss Ultra είναι ένας εύκολος τρόπος να καθαρίζεις πιο βαθιά ανάμεσα στα δόντια, ενώ σε βοηθά να αποκτήσεις μια υγιεινή συνήθεια. To Philips Sonicare Airfloss Ultra σε μόλις 2 λεπτά, χάρη στην πανίσχυρη δράση του με μικροφυσαλίδες, χτυπάει απευθείας τον σχηματισμό πλάκας και προλαμβάνει το σχηματισμό τερηδόνας.

Με το AirFloss Ultra δεν χρειάζεσαι πάνω από 1 λεπτό τη μέρα για να καθαρίσεις ολόκληρο το στόμα. Απλώς επιλέγεις τη συχνότητα ριπής (μονή, διπλή ή τριπλή) και κρατάς πατημένο το κουμπί ενεργοποίησης για συνεχείς, αυτόματες ριπές ή το πατάς στιγμιαία για μη αυτόματη λειτουργία ριπής.

Γιατί είναι σηματική η αφαίρεση της πλάκας; Σχηματίζεται ξεκινώντας από τη γραμμή των ούλων και αποτελεί τον Νο1 εχθρό της στοματικής υγιεινής. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η πλάκα αναπτύσσεται συνεχώς πάνω και ανάμεσα στα δόντια. Αυτό οδηγεί στη δημιουργία τερηδόνας, πλάκας και ουλίτιδας και για αυτόν τον λόγο πρέπει να αφαιρείται καθημερινά. Το Philips Sonicare Airfloss Ultra εξασφαλίζει άριστο καθαρισμό της ουλοδοντικής σχισμής και των μεσοδόντιων διαστημάτων, συνδυάζοντας αέρα και στοματικό διάλυμα ή νερό. Δύο εβδομάδες μετά, τα ούλα είναι πραγματικά πιο υγιή κι αυτό γιατί η πατενταρισμένη δυναμική δράση υγρών του Airfloss Ultra κινεί τα υγρά βαθιά ανάμεσα στα δόντια και στη γραμμή των ούλων.

Και για να σου το πω πολύ απλά, αν το συνδυάσεις με στοματικό διάλυμα και με μία καλή οδοντόβουρτσα, θα έχεις μία μόνιμη αίσθηση φρεσκάδας και τα δόντια σου σωστά σου υγιή και φροντισμένα μέχρι την επόμενη φορά που θα πας στον οδοντίατρο (και θα σου πει ότι τα έχεις πάει άψογα).