ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Αυτή η φωτογραφία αποκαλύπτει ένα σύμπτωμα καρκίνου του μαστού που μπορεί να προσπεράσεις

Μια viral φωτογραφία αποκαλύπτει ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν προσέχουμε, αλλά μπορούν τελικά να μας σώσουν τη ζωή. Η Sherrie Warner φορούσε το μπουρνούζι της όταν είδε ένα μικρό βαθούλωμα στο πλάι του μαστού της.

 Η 37χρονη μίλησε με τον γιατρό της δυο μέρες μετά και επισκέφθηκε μια κλινική για εξετάσεις, όπου και διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Αυτό το βαθούλωμα ήταν το μόνο σύμπτωμα που είχε η Warner, και ήξερε πως μπορεί να είναι επικίνδυνο επειδή είχε τύχει να το δει σε μια φωτογραφία.

Έτσι, αποφάσισε να κάνει κι εκείνη το ίδιο, ώστε να γνωστοποιήσει στις γυναίκες ότι τα σημάδια μπορεί να διαφέρουν σε κάποιες περιπτώσεις.

 

Χτες διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού. Σοκαρίστηκα γιατί αυτό το βαθούλωμα ήταν το μοναδικό σύμπτωμα. Το είδα τέλη Ιουνίου, μίλησα στον γυναικολόγο μου και εκείνος με έστειλε σε μια κλινική μαστού. Μετά από μια εβδομάδα έκανα μια εξέταση η οποία έδειξε έναν όγκο, έκανα τη μαστογραφία η οποία το επιβεβαίωσε κι έτσι έκανα και βιοψία την ίδια μέρα. Δεν ανησύχησα πολύ γιατί δεν υπήρχε κανένας σβώλος ή τίποτα τέτοιο. Δυστυχώς ήταν τελικά καρκίνος του μαστού. Σας παρακαλώ να ελέγχετε το στήθος σας συχνά και να μην αγνοείτε οτιδήποτε νιώσετε να είναι διαφορετικό. Αν δεν είχα δει ένα post παρόμοιο με αυτό προηγουμένως, δε θα ήξερα πως αυτό το βαθούλωμα είναι σημάδι καρκίνου. Μοιραστείτε το για να το μάθουν κι άλλοι.

Η αυτοψηλάφηση του μαστού, είναι μία απλή πρακτική που δύναται να ενισχύσει την έγκαιρη διάγνωση της νόσου και συνιστάται να την επαναλαμβάνεις μια φορά το μήνα.