ΥΓΕΙΑ

4 σοβαροί λόγοι που δε θες να κάνεις σεξ

Δεν εξετάζουμε την πιθανότητα να μην έχεις όρεξη για σεξ μία φορά στο τόσο ή μία στις τρεις που σε πλησιάζει ο σύντροφός σου με πονηρές διαθέσεις. Οι παρακάτω 4 λόγοι δεν εξηγούν εκείνη τη φάση της ζωής σου κατά την οποία δεν θες να σ' ακουμπάει κανείς, αλλά την παντελή, αδικαιολόγητη και ανησυχητική έλλειψη ερωτικής επιθυμίας.

Όταν θες αλλά δεν μπορείς, όταν το σώμα σου δεν δίνει κανένα feedback διέγερσης στο μυαλό σου, όταν δεν νιώθεις καμία παρόρμηση, ίσως οφείλεται σε κάποιον από τους παρακάτω- πολύ σοβαρούς ώστε να σου πούμε το οτιδήποτε παραπάνω πέραν από το να συμβουλευτείς τον γιατρό σου- ιατρικούς λόγους. 

Χαμηλή αιμάτωση στην ευαίσθητη περιοχή

Ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μεταξύ των προβλημάτων υγείας που μπλοκάρουν τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα.

Ορμονική διαταραχή

Λόγω λήψης αντισυλληπτικών χαπιών, έλλειψης ή συσσώρευσης κάποιας ορμόνης, θηλασμού, πρόωρης εμμηνόπαυσης ή κάποιου θέματος που σχετίζεται με τον θυρεοειδή αδένα.

Παρενέργειες λόγω κάποιου φαρμάκου

Χάπια όπως τα αντικαταθλιπτικά ή μια ορμονοθεραπεία κρύβονται καμιά φορά πίσω από μία κατακερματισμένη σεξουαλική επιθυμία. Οι παρενέργειες μπορεί να μειωθούν ή να εξαλειφθούν με την τροποποίηση της δόσης. 

Ακράτεια Ούρων

Η ακράτεια ούρων από προσπάθεια, γνωστή και ως ακράτεια πίεσης, είναι η πιο συχνή μορφή ακράτειας ούρων στις γυναίκες μικρότερης ηλικίας και η δεύτερη συχνότερη στις πιο ηλικιωμένες. Ένα θέμα ταμπού που μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική δυσλειτουργία λόγω της αφόρητης ντροπής και του υπερβολικού άγχους που προκαλεί.