SHOPPING

Πώς έκαψα 937 θερμίδες μέσα σε 55 λεπτά

Κανονικά, αυτή έπρεπε να είναι μια τυπική Παρασκευή. Μια μέρα πριν το Σαββατοκύριακο που περιμένω πώς και πώς. Όμως όχι. Το Ladylike και η Νίκη Χάγια, φρόντισαν ώστε να μου χαρίσουν εκείνη τη μόνη Παρασκευή που ακόμα και οι  Cure δε θα τραγουδούσαν περιχαρείς τον έρωτά τους.

Ο λόγος; Η νέα μας στήλη με τίτλο ”Work it like a lady”. Η Μαριέτα έκανε Crossfit, η Δέσποινα aerial Yoga, τι να κάνει η Μάριον; Ας κάνει Body Combat!

Το όνομα από την αρχή δε μου άρεσε. Όχι πως αν μου έλεγαν ότι θα κάνω Pilates θα χαιρόμουν, αλλά σίγουρα ένα είδος γυμναστικής που στο άκουσμά του και  μόνο, μου φέρνει στο μυαλό σκηνές από το Mortal Kombat που έπαιζα παλιά με φίλους μου στο Playstation, δεν ήταν καλό. (σ.σ: Βιντεοπαιχνίδι με βία, πιστολίδι, σκοτωμούς στο οποίο εννοείται πως πάντα πέθαινα πρώτη.)

Όταν ρώτησα περί τίνος πρόκειται, αντιμετώπισα σιγήν ιχθύος. Επόμενη κίνηση; Αναζήτηση στο Google. Συνδυασμός πολεμικών τεχνών, ένταση και καύση 750 περίπου θερμίδων σε μία ώρα.

Για μισό λεπτό…

750 θερμίδες = σχεδόν 3 κρέπες με σοκολάτα. ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ! Ό,τι και να ‘ναι, μια ώρα είναι θα περάσει και αξίζει για να κάψεις τέτοιο αριθμό θερμίδων.

Αφού λοιπόν έβαλα όλη την Adidas – είμαι φανατική, θα μπορούσα να κυκλοφορώ με στολή από πάνω μέχρι κάτω με logos της εταιρείας, μου έδωσαν να δοκιμάσω και το τελευταίο τους παπούτσι, το Ultra Boost. Αυτό το θαύμα που ντύνει το πόδι σου σαν κάλτσα και νιώθεις σαν να είσαι ξυπόλητη. Καμία υπερβολή, οι αράδες αυτές βγαίνουν αβίαστα μέσα από την καρδιά μου και ζητώ συγγνώμη από τα άλλα 542 ζευγάρια παπούτσια που ξεχειλίζουν στη ντουλάπα μου, αλλά τέτοιο απολαυστικό βήμα δεν έχω ξανακάνει.

Πίσω στο Body Combat όμως τώρα.

Φτάνοντας στα Golden Gym, ο Αλέξανδρος και ο Αναστάσης (βλέπε cameramen, μοντέρ, σκηνοθέτες και πάνω απ’ όλα άντρες με υπομονή) έλαβαν τις οδηγίες τους: ‘’Να μου περάσετε αδυνατιστικό φίλτρο και να με τραβάτε μόνο από αριστερά που είναι το ‘’καλό’’ μου προφίλ. Το άλλο δε θέλω να το βλέπω. Κατά τ’ άλλα δε μασάω, ξέρω Tae Kwon Do, το ‘χουμε.’’ Πολύς κόσμος που με άκουσε, γέλασε. Εγώ δεν πτοήθηκα, σκεφτόμουν τις θερμίδες που θα έκαιγα και την ελευθερία με την οποία θα μπορούσα να επιδοθώ σε θερμιδικές ακολασίες το βράδυ.

Όχι! Τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Διότι ο Θοδωρής (body combat instructor), με ενημέρωσε πως καίω άλλες 200 θερμίδες μετά το πρόγραμμα. ”Εντάξει θα φάω αύριο”, σκέφτηκα.

Ξεκινώντας, ήμουν και μπροστά μπροστά να δίνω το παράδειγμα, ο Θοδωρής και η Άρτεμις (Body combat instructor No2), φόρεσαν μικρόφωνα, ανέβηκαν σε ένα stage και άρχισαν να δίνουν τον ρυθμό. Το πρόγραμμα διαρκεί 55 λεπτά και αποτελείται από 10 levels. Οι αρχάριοι μπορούν να σταματήσουν στο 5 και να συνεχίσουν την επόμενη φορά, όμως όχι, δεν με έχω για τόσο χαμηλά.

Να μην τα πολυλογώ, η αυτοπεποίθησή μου ήταν ένα φιάσκο. Κάπου στο 6o level η αντοχή μου και η πεποίθηση ότι θα βγάλω όλο το πρόγραμμα είχαν πάει περίπατο, μαζί με κάποιες θερμίδες. Ήταν όσες μου υποσχέθηκαν στην αρχή; Δε γνωρίζω και εκείνη τη στιγμή δε με ένοιαζε καθόλου.

Έκανα μάι τάι, ταε κβον ντο, καποέιρα, καράτε, ζίου ζίτσου και ό,τι κουλή κινέζικη λέξη μπορείς να σκεφτείς, ενώ παράλληλα κοπανιόμουν σε ρεμιξαρισμένο Wrecking Ball. Ούτε η Miley Cyrus δεν το ήθελε αυτό που περνούσε. Και από ένα σημείο και μετά δεν το ήθελα ούτε κι εγώ. Πάνε οι σκέψεις για ”σωστό προφίλ” και κουραφέξαλα. ”Βγάλε με όπως όπως να τελειώνω να κάτσω”, έλεγα στα τέρατα υπομονής που ακούν στα ονόματα Αλέξανδρος και Αναστάσης. (Παρόλ’ αυτά το μαλλί που μου κάνει η Δήμητρα γράφει εξαιρετικά #natalemekiafta)

Έκανα μερικά διαλείμματα, έκλεψα λίγο, το βρήκα σε μερικά σημεία, το έχασα σε άλλα. Ίδρωσα ΠΟΛΥ (και να σημειωθεί ότι εγώ σπάνια ιδρώνω) και κουράστηκα εξίσου. Αν έχεις ανάγκη να ξεσπάσεις, το Body Combat είναι αυτό που ψάχνεις. Και σ’ ένα μήνα θα είσαι και κορμάρα.

Εσύ, εγώ μάλλον όχι.

Τα ρούχα που διάλεξα:

Κολάν Adidas 25€

Αντρικό T-shirt Adidas 31€

Και το υπερ παπούτσι Adidas Ultra Boost

 

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τo Golden Gym

Directed by Alexandros Ioannidis

Filmed & edited by Anastasis Papagelis