WELLNESS

Μία άσχετη πήγε για εναέρια yoga και αυτό είναι το αποτέλεσμα

Στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν σίγουρα ο Αγρίππας που έσπρωχνε τους χριστιανούς στην αρένα του Κολοσσαίου. Δεν ήταν η Σωσώ Παπαδήμα, εγώ ήμουν. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση για όσα με έβαλαν να κάνω ένα πρωί Δευτέρας.

Θέλαμε και νέα στήλη στο Ladylike. Work it like a Lady γιατί στην καρέκλα του γραφείου βαρεθήκαμε και πήραμε τους δρόμους. Και με έστειλαν να κάνω εναέρια yoga. Δε μας έφτανε η απλή, η παραδοσιακή, κρεμάστηκα από πανιά για να δικαιολογήσω το μισθό μου.

Βρέθηκα στο Swaha Yoga Center για να κάνω το πρώτο μου μάθημα. Γέλασε και το παρδαλό κατσίκι. Με λες άσχετη; Το δέχομαι χωρίς κανένα σχόλιο.

Είχα δει βιντεάκια αλλά αυτό που με περίμενε δεν το είχα φανταστεί. Έκανε η Χριστοπούλου CrossFit και παραπονιόταν πως εγώ θα πάω στα εύκολα και τα απλά. Για να ξεδιπλώσω το πανί μου χρειάστηκα 20 λεπτά.

Έβαλα το κολάν μου, έβαλα μπουστάκι για ενδεχόμενο ατύχημα και τοπ με χρώμα για να ξεγελάσω το μάτι. Η δασκάλα μου εξαιρετική. Μαριάνθη Αχλιόπτα σου ζητώ συγγνώμη για όσα πέρασες.

Κατάφερα να μπω στο πανί και να καθίσω. Ήταν ίσως η πιο επιτυχημένη στιγμή του μαθήματος. Μετά ξεκίνησε το ύψιστο βάσανο.

”Πέρνα το πόδι πάνω από το πανί ενώ ταυτόχρονα σφίγγεις την κοιλιά σου”. Αυτές ήταν οι πρώτες οδηγίες. Αλλού πόδι, αλλού κεφάλι, αλλού τα χέρια. Θυμάσαι τη Ρένα Βλαχοπούλου πως σερνόταν στην έρημο στην ταινία ‘Μία Ελληνίδα στο χαρέμι’; Παρόμοιες οι καταστάσεις.

Με πονούσαν τα χέρια μου και το διπλωμένο πανί μου έκοβε την κυκλοφορία του αίματος αφού φυσικά το είχα τοποθετήσει λάθος. Δεν μπορούσα να μιλήσω και δυνατά γιατί θα κατέστρεφα την ατμόσφαιρα. Έβγαινε και η φωνούλα μετά βίας οπότε πάρε υπότιτλο για να είμαι σίγουρη πως θα καταλάβεις. Για να το βλέπεις και τις ώρες κοινής ησυχίας. Ας ακούγονται μόνο τα γέλια σου.

Άφησε το σώμα σου και απόλαυσέ το. What??? Απόλαυση δεν ένιωσα, ίσως γιατί πάλευα να κρατηθώ χωρίς να εξετευλιστώ.

Και φτάνει η στιγμή που έπρεπε να φέρω τα πάνω κάτω και να κρεμαστώ αφήνοντας τα χέρια. Θα κρατούσα όλο αυτό το κορμί που διαθέτω με τα πόδια πάνω και το κεφάλι κάτω. Κωμικοτραγικό αλλά το έκανα. Αυτό να καταμετρηθεί στα υπέρ μου. Ευχαριστώ.

Τα κορίτσια δίπλα μου έκαναν τούμπες και γύριζαν ανάποδα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Και για εκείνες πρώτο μάθημα ήταν, μην πάτε να με παρηγορήσετε.

Προσπάθεια φιλότιμη (το λιγότερο). Σε μία κίνηση ήμουν η καλύτερη. Επαγγελματίας από τις λίγες. ”Απλώστε τα πόδια και βολευτείτε μέσα στο πανί σας. Χαλαρώστε και αιωρηθείτε”. Η καλύτερη της τάξης.

Το σημαντικό για έναν άνθρωπο που σιχαίνεται το γυμναστήριο είναι πως η aerial yoga δεν είναι βαρετή. Υπάρχουν εναλλαγές και η μία ώρα περνά χωρίς να κοιτάς το ρολόι στον τοίχο.

Η πρώτη και διερευνητική φορά είναι δύσκολη όμως νιώθεις πως έχεις κάνει δουλίτσα. Φυσικά και πονούσα για μία εβδομάδα αλλά αν η μόνη γυμναστική που κάνεις είναι να μασάς τσίχλα, αυτά παθαίνεις.

Ένιωσα την κοιλιά μου πιο σφιχτή και την πλάτη μου πιο ανοιχτή. Θα το συνιστούσα σε εσένα που βλέπεις διάδρομο και κάνεις το σταυρό σου. Θα σε κάνει να εξοικειωθείς με το σώμα σου και να δεις διαφορά. Μήπως; Βρε μήπως; Με μία δοκιμή θα ξέρεις.

Τα ρούχα μου

Μπορεί να παιδεύτηκα αλλά ήμουν ντυμένη εξαιρετικά. Η Reebok μου έδωσε τα καλύτερα.

-Δικτυωτό cover up Top Reebok που βοηθάει το σώμα να αναπνέει

-Αθλητικό μπουστάκι Reebok με λεπτές τιράντες για απόλυτη ελευθερία κινήσεων

-Ελαστικό κολάν Reebok που αγκαλιάζει ιδανικά το σώμα προσφέροντας υποστήριξη κατά την άσκηση