TIPS

Οι 10 πιο περίεργοι τρόποι να κάψεις έξτρα θερμίδες

Προφανώς και υπερβάλλω στην παραπάνω γραμμή, αφού στη μάχη κατά των θερμίδων τίποτα δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ τόσο αποτελεσματικό όσο ο συνδυασμός σωματική άσκηση- σωστή διατροφή. Ωστόσο, ορισμένες δραστηριότητες εξαιρετικά χαμηλής έντασης, αυξάνουν την καύση των θερμίδων έμμεσα ή άμεσα. Διάβασε πιο κάτω και θα καταλάβεις τι εννοώ.

>Δίνοντας φιλιά στο στόμα: Όταν φιλάς τον καλό σου καις 2-6 θερμίδες το λεπτό, ανάλογα με το πάθος που βάζεις. Σε μία ώρα, 60 θερμίδες κατά μέσο όρο. Αυτό άλλωστε δεν είναι κόπος, είναι απόλαυση.

> Μασώντας τσίχλα: Μείον 11 θερμίδες την ώρα, συν ότι ξεγελάς και την πείνα σου.

> Τραγουδώντας στο μπάνιο: Είναι γνωστό ότι το να το “λαλάς” την ώρα του ντους σου φτιάχνει τη διάθεση κι αυτό γιατί σαν δραστηριότητα απελευθερώνει ενδορφίνες, περιορίζει την κορτιζόλη και μαζί μ’ αυτή και το στρες. Παράλληλα βελτιώνει την αναπνοή και “καίει” ως και 136 θερμίδες την ώρα, αν η περφόρμανς σου είναι δυναμική.

> Τρώγοντας σέλερι: Γιατί κατά την πέψη του, ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες από εκείνες που περιέχει. Κοινώς, είναι ένα λαχανικό με  “αρνητικές θερμίδες”, όπως το γκρέιπφρουτ.

> “Ανεβάζοντας” το φαγητό σου στο instagram: Δεν το λέω εγώ, αλλά σχετικές έρευνες σύμφωνα με τις οποίες η διαδικασία του να στήνεις/φωτογραφίζεις/φιλτράρεις/ποστάρεις το πιάτο σου στο instagram μειώνει τις πιθανότητες να το φας όλο, γιατί χορταίνεις με τα μάτια (;).

> Κουνώντας νευρικά τα πόδια σου: Σε καμία περίπτωση δεν συστήνω ν’ αρχίσεις να χτυπάς ενοχλητικά τα πόδια σου σαν κομπρεσέρ κάτω από το τραπέζι, απλά ενημερώνω πως αν αυτή η -εκνευριστική για τους υπόλοιπους- συνήθεια σε χαρακτηρίζει, πρέπει να γνωρίζεις πως “καίει” 350 θερμίδες/ ώρα από το να κάθεσαι απλά σε μια καρέκλα.

> Πίνοντας κρύο νερό: Το παγωμένο νεράκι δίνει ώθηση στο μεταβολισμό, με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην έξτρα απώλεια 70 θερμίδων. Κόψε λίγο από ‘δω, κόψε λίγο από ‘κει, ε, κάτι γίνεται.

> Κάνοντας κηπουρική: Το κλάδεμα, το φύτεμα, το ξεχορτάριασμα σε βοηθάει να καις έως και 250 θερμίδες την ώρα.

> Κάνοντας διαλογισμό: Ένα από τα οφέλη αυτής της πνευματικής συγκέντρωσης είναι το ότι περιορίζεται η επιθυμία σου για πολύ θερμιδογόνες τροφές γιατί μπορείς να ελέγξεις πιο αποτελεσματικά τη σκέψη και άρα την επιθυμία σου για λιχουδιά. Αυτό ισχυρίζονται όσοι διαλογίζονται τουλάχιστον.

> Μαγειρεύοντας: Η ενασχόληση με την κουζίνα και η προετοιμασία ενός γεύματος δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν το φαγητό είναι “μπελαλίδικο”. 40 λεπτά μαγείρεμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται ισούται με 128 θερμίδες μείον, συν ότι ξέρεις τι τρως, συν ότι μπορεί να κουραστείς τόσο που να μην έχεις μετά κουράγιο να φας πολύ.