WELLNESS

Τα τέλεια σαββατιάτικα πρωινά

Χωρίς υπερβολές μιλώντας, το Σάββατο είναι η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας, εκείνη που ονειρεύεσαι ήδη από το απόγευμα της Κυριακής. Μία ημέρα που μπορείς να χαλαρώσεις και να κινηθείς με τους δικούς σου ρυθμούς κι όχι αυτούς που επιβάλλει η καθημερινότητα. Και μόνο που δε θα ακούσεις το ξυπνητήρι να σε καλεί να σηκωθείς βιαστικά από το κρεβάτι, αρκεί για να υμνήσεις τα Σάββατά σου.

Μείνε στο κρεβάτι παραπάνω

 

Υπάρχει χρόνος για χουζούρεμα. Άσε τις αχτίδες του ήλιου να μπουν από το παράθυρο και να ξυπνήσεις έτσι. Να μείνεις στο μαξιλάρι σου, να τεντωθείς και να τυλίξεις την κουβέρτα σου γύρω από το σώμα σου. Να πάρεις το χρόνο σου και ίσως να κοιμηθείς ξανά για αυτό το λατρεμένο μισάωρο που βυθίζεσαι και βλέπεις και όνειρο.

Από ένα καλό πρωινό

 

Όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν το γεγονός πως το πρωινό είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας. Το Σάββατο έχεις το χρόνο να το περιποιηθείς ιδιαιτέρως  και να το απολαύσεις χωρίς να κοιτάς κάθε λεπτό το ρολόι σου. Και δεν χρειάζεται χρόνο για να το ετοιμάσεις.

 

Μία καινούρια επιλογή που θα νοστιμίσει τα πρωινά σου είναι τα FITNESS® Granola της Nestlé που έρχονται με δύο γευστικές προτάσεις: FITNESS® Granola με βρώμη και μέλι και FITNESS® Granola με βρώμη, σπόρους κολοκύθας και με λαχταριστά cranberries. Δοκίμασέ τα με γιαούρτι ή γάλα ή ακόμα και σαν smoothie με φρούτα σου αρέσουν και δε θα χάσεις.

Βάλε μουσική

 

Μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι σου βάλε να παίζει η αγαπημένη σου μουσική. Χαμηλά, όσο χρειάζεται για να την ακούς αλλάζοντας δωμάτιο. Η μουσική θα σε απελευθερώσει και θα «σκεπάσει» τους ήχους του περιβάλλοντα χώρου που ίσως να είναι κομματάκι ενοχλητικοί. Ακόμα να τελειώσουν τα έργα κάτω από το σπίτι σου.

Στείλε στο κοινό γκρουπ για καφέ στο σπίτι

 

Σίγουρα έχετε ένα κοινό γκρουπ με τις φίλες σου. Δε θα μιλήσω για τα πιθανά ονόματα που θα του έχετε δώσει γιατί θα γίνουν αποκαλύψεις και δεν το θέλουμε. Στείλε την καλημέρα σου και μία πρόσκληση για καφέ, τσάι και συμπάθεια. Βγάλε το vintage σερβίτσιο σου και σέρβιρε μόλις χτυπήσουν το κουδούνι. Βυθιστείτε στους καναπέδες και πείτε τα.

Διάβασε το βιβλίο που έχεις αφήσει στην σελίδα 13

 

Ξέκλεψε μισή ώρα για να προχωρήσεις το βιβλίο που έχεις ξεκινήσει να διαβάζεις εδώ και πόσο καιρό. Κάθισε στην αναπαυτική σου πολυθρόνα που κοιτάει έξω από το παράθυρο, βάλε τα πόδια επάνω και γύρνα μία προς μία τις σελίδες του. Ηρεμία, γαλήνη και πνευματική ανάταση.

Κάνε μάσκα προσώπου

 

Δώσε φροντίδα στον εαυτό σου κάνοντας μία μάσκα προσώπου με σοκολάτα. Θα χρειαστείς1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη), 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα με το γαλακτικό οξύ να βοηθά ιδιαίτερα στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και στη σύσφιξη των πόρων. Άπλωσέ την για 20 λεπτά και νιώσε ανανεωμένη.