TIPS

3 τρόποι για να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση

Αν νιώθεις συνεχώς πως η αποτυχία σε κυνηγάει, είσαι ντροπαλή και κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη νιώθεις αδύναμη, δίχως κουράγιο να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, τότε διαβάζεις τις σωστές γραμμές.

Καλώς η κακώς, το να εκτιμάς τον εαυτό σου παίζει τεράστιο ρόλο στο πώς ζεις τελικά τη ζωή σου. Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση είναι πάντα επιτυχημένες, παραγωγικές, ικανοποιημένες με τα όσα έχουν καταφέρει, κυνηγούν χωρίς φόβο, αλλά με θάρρος, τα όνειρά τους, και γενικά ζουν με πολύ πιο θετική διάθεση και ενέργεια. Παρόλο που ακούγεται δύσκολο, λοιπόν, πρέπει να προσπαθήσεις να αποκτήσεις μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου.

Πώς; Έχουμε και λέμε:

1. H εύκολη λύση

Μπορείς με μερικά εύκολα κόλπα να αποκτήσεις άμεσα περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αυτό βέβαια θα είναι βραχυπρόθεσμο, αλλά φυσικά είναι απόλυτα θεμιτό. Μπορείς να φαντασιωθείς την επιτυχία και την ολοκλήρωση μιας δύσκολης δοκιμασίας/δουλειάς που έχεις αναλάβει. Επίσης μπορείς να ακούσεις μουσική με έντονη μπασογραμμή – έχει αποδειχτεί πως σου γεννά συναισθήματα δύναμης.

2. Πίστεψε πως μπορείς να βελτιωθείς

Για μια πιο μακροπρόθεσμη αλλαγή, βάλε καλά στο μυαλό σου πως οι ικανότητες και τα ταλέντα δεν είναι προδιαγεγραμμένα και θέλουν δουλειά για να βελτιωθούν και να τελειοποιηθούν. Ξέχνα τα ζόρια και τα προβλήματα που προέκυψαν τώρα και αντιμετώπισε το χτίσιμο της αυτοπεποίθησής σου σαν ένα μακροπρόθεσμο project. Aν προσεγγίσεις ένα πρόβλημα με εντελώς διαφορετική οπτική και βλέποντάς το περισσότερο σαν εμπόδιο το οποίο αν προσπεράσεις, θα γίνεις καλύτερη, είσαι αμέσως πολύ πιο κοντά στο να το ξεπεράσεις.

3. Αποδέξου την αποτυχία

Στον αντίποδα από το προηγούμενο tip, είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζεις πότε πραγματικά έχεις ”χάσει μια μάχη” και να το αποδέχεσαι. Όσοι αποτυγχάνουν συχνά και ξαναπροσπαθούν παρ’όλα αυτά, είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι ώστε να ανταποκριθούν σε προκλήσεις και αναποδιές. Αποδέξου και μάθε από την αποτυχία, ώστε να μπορείς αργότερα να πετύχεις.