TIPS

4 πράγματα που κάνουν τη ζωή σου πιο δύσκολη, ενώ δε χρειάζεται

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους δημιουργούμε στον εαυτό μας επιπλέον άγχος από αυτό που μας επιφέρει η καθημερινότητα και δεν το συνειδητοποιούμε καν.    

Οι μέρες όλων μας είναι υπερβολικά φορτωμένες με δουλειές, σκέψεις, ανάγκες, ευθύνες, υποχρεώσεις και τοσαπολλαπραγματα που το να προσθέτουμε περισσότερα στο κεφάλι μας γίνεται σχεδόν ασυναίσθητα και εκείνη την ώρα μοιάζει απολύτως φυσιολογικό. Για να μην αναρωτιέσαι, λοιπόν, από πού σου ήρθε η κρίση πανικού αύριο – μεθαύριο, καλύτερα να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να κάνεις τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη.

Εμπιστεύσου την τύχη, σίγουρα θα σου έχει μια ακόμα πρόκληση όπου να ναι. Μην σου βάζεις κι άλλες από μόνη σου.

1. Είσαι πολύ αισιόδοξη με τον χρόνο σου

Όταν υποτιμάς πόση ώρα θα σου πάρει να φτάσεις μέχρι το μετρό ή δεν υπολογίζεις την καθυστέρηση του λεωφορείου και την κίνηση, καταλήγεις πάντα να αγχώνεσαι για τα ραντεβού σου και να μην είσαι ποτέ στην ώρα σου. Καλύτερα να προνοείς για λίγο παραπάνω χρόνο, παρά να τρέχεις.

2. Multi-tasking

Όταν μοιράζεις την προσοχή σου σε πολλές δραστηριότητες, τότε κάθε μία από αυτές καταλήγει να είναι πιο δύσκολη και να απαιτεί τελικά περισσότερο χρόνο και προσπάθεια. Μπορεί να είσαι πιο αποτελεσματική αντιμετωπίζοντας κάθε πρόβλημα ξεχωριστά.

3. Λες σε όλα “ναι”

Έχεις πάντα το δικαίωμα να πεις “όχι” και να μην προλαβαίνεις να κάνεις τη χάρη σε κάποιον. Είναι πολύ όμορφο να θες να βοηθάς τους πάντες, αλλά είναι απαραίτητο να διαθέτεις και στον εαυτό σου τον χρόνο που απαιτείται για τις δικές σου προτεραιότητες, οι οποίες δεν πρέπει για κανένα λόγο να περιμένουν.

4. Δημιουργείς ακαταστασία

Οι ακατάστατοι χώροι και οι “χύμα” άνθρωποι, πάντα σε κάνουν να πνίγεσαι. Είτε είναι άπλυτα πεταμένα στο πάτωμα, γεμάτος νεροχύτης ή μια βροχή από ειδοποιήσεις για mails και social media, εσύ καταλήγεια να αποσπάσαι διαρκώς και να αγχώνεσαι. Κάνε ένα ξεκαθάρισμα απ’ όλες τις απόψεις και σε όλους τους τομείς.