TIPS

Οι 4 ερωτήσεις που θα σου αποδείξουν πόσο πραγματικά έξυπνη είσαι

Shutterstock

Όλοι θέλουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας τέρατα ευφυΐας και εξυπνάδας. Είμαστε; Ο πιο -ας πούμε- αξιόπιστος τρόπος για να το επαληθεύσεις είναι τσεκάροντας τις διανοητικές σου ικανότητες.

Έχεις ακούσει πολλά για τον δείκτη νοημοσύνης και τα τεστ IQ. Ερωτήσεις που προκαλούν την ικανότητά σου να σκεφτείς γρήγορα και, πιθανώς, σύνθετα γίνονται, τελικά, το μέτρο της πνευματικής σου διαύγειας ανεξάρτητα με το πόσο έχεις διαβάσει στη ζωή σου ή όχι.

Πιθανώς να έχεις ήδη υποβληθεί ήδη σε κάποιο (ή κάποια) από αυτά, αλλά σήμερα σου έχουμε ένα απλό, σύντομο και συνοπτικό τεστ που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις κάτι πολύ πιο μεγάλο και σημαντικό.

Το ASAPscience είναι ένα κανάλι εκλαϊκευμένης σοφίας στο YouΤube το οποίο, με πολύ γρήγορους, σαφείς και ευχάριστους τρόπους, κάνει κατανοητά ακόμα και τα πιο ακατανόητα θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος. Αυτή τη φορά ετοίμασαν ένα βιντεάκι με τέσσερις ερωτήσεις που τεστάρουν την συναισθηματική, τη λεκτική, τη μουσική και την οπτική νοημοσύνη, καθορίζοντας τελικά πόσα γαλόνια ευφυΐας διαθέτεις.

 

Στόχος είναι να καταλάβεις ότι η πολυπόθητη ευφυΐα δεν είναι μία, όπως επίσης ότι δεν υπάρχει ένας απόλυτος τρόπος να υπολογίσεις πόσο έξυπνη είσαι συνολικά, αφού η νοημοσύνη χωρίζεται σε διάφορα είδη. Σε κάποιο μπορεί να είσαι δυνατή, σε κάποιο άλλο όχι ανάλογα με τα βιώματα, τα ερεθίσματα, την εκπαίδευση που έχεις λάβει.

Φυσικά, μπορεί να είσαι δυνατή σε όλα (και μπράβο σου κορίτσι μου!), αλλά αυτό που θέλει να σου δείξει αυτό το βιντεάκι είναι ότι δεν χρειάζεται να απογοητευτείς αν δεν είσαι (οπότε πάλι μπράβο σου κορίτσι μου!).