ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 απλοί τρόποι για να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου

Pexels

Καμια μας δεν έχει ανοσία στην «ασθένεια» που ονομάζεται χαμηλή αυτοπεποίθηση και έλλειψη αυτοσεβασμού. Όταν λοιπόν έρχονται εκείνες οι περίοδοι που η ψυχολογία σου δεν είναι και στα καλύτερά της καθώς κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα.

Μπορεί να μην έχουν άμεσα αποτελέσματα, αλλά σίγουρα θα σε κάνουν αν μη τι άλλο να γελάσεις και να περάσεις καλά. Προσπάθησε να κάνεις τα ακόλουθα βήματα τρόπο ζωής και θα δεις ότι θα νιώσεις καλύτερα και τελικά θα αγαπήσεις τον εαυτό σου.

Ταξίδεψε μόνη σου

Με το να πάρεις τον χώρο και τον χρόνο σου δεν θα βγει κανείς ζημιωμένος. Δοκίμασε μάλιστα να μείνεις σε hostel ή αν είναι καλοκαίρι να κάνεις ελεύθερο camping, ώστε να γνωρίσεις κι άλλους ανθρώπους που ταξιδεύουν μόνοι.

 Συνειδητοποίησε ότι η κοινωνικοποίηση είναι ένα παιχνίδι

Το φλερτ, η γνωριμία, μια συνέντευξη, ακόμα και το τσατάρισμα στα social media, είναι όλα κομμάτι ενός παιχνιδιού και κάθε αλληλεπίδρασή σου με ανθρώπους είναι μια διαφορετική πίστα με άλλους κανόνες. Προσπάθησε απλά να είσαι όσο περισσότερο γίνεται ο εαυτός σου και να μην ανησυχείς τόσο για τα αποτελέσματα.

Δέξου ότι όλοι μιλούν πίσω από την πλάτη σου

Στην αντίπερα όχθη, πρέπει και να σκέφτεσαι πως όταν δεν είσαι εκεί, υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν άσχημα για σένα. Ακόμα κι αν αυτό δεν είναι αλήθεια, το να το πιστεύεις σε βοηθάει στο να μην νιώθεις άσχημα στην πιθανότητα να συμβαίνει. Πού καταλήγουμε; Στο καλύτερο όλων, να μη δίνεις σημασία στο τι λέει ο κόσμος.

Είσαι υπεραρκετή

Να το λες συνέχεια στον εαυτό σου όταν έχεις άγχος και νιώθεις πως δεν θα τα καταφέρεις. Και να το επαναλαμβάνεις. Θα σε βοηθήσει να σταματήσεις να νιώθεις έτσι και είναι ακριβώς αυτό που η κοινωνία σου λέει συνέχεια ότι δεν είσαι.