ΕΥΤΥΧΙΑ

Είναι επίσημο: Η αίσθηση της ευτυχίας βελτιώνει την υγεία του οργανισμού σου

Μπορεί να υπήρχαν ενδείξεις αλλά αυτές δεν ήταν αρκετές για να κάνουν τους επιστήμονες να πουν με βεβαιότητα ότι ένας άνθρωπος που νιώθει ευτυχισμένος και πνευματικά υγιής, έχει περισσότερες πιθανότητες για μια καλή φυσική υγεία.

Πλέον όμως υπάρχουν και οι κατάλληλες αποδείξεις και πολύ χαιρόμαστε γι’ αυτό. Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Applied Psychology: Health and Well-Being” και η οποία συγκεντρώνει τα συμπεράσματα από 20 προγενέστερες ομαδικές εργασίες και 150 ατομικές μελέτες, η πνευματική υγεία έχει θετικό αντίκτυπο στη φυσική σε διάφορους τομείς όπως το καρδιαγγειακό και ανοσοποιητικό μας σύστημα, το ορμονολογικό, τα επίπεδα φλεγμονών και την ταχύτητα επούλωσης αυτών. Η πνευματική υγεία συνδέεται επίσης και με τη δυνατότητα επιβράδυνσης της γήρανσης στον οργανισμό.

Αν και, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, χρειάζεται περισσότερη μελέτη στο αντικείμενο, “ωστόσο τα ευρήματα είναι ελπιδοφόρα και προδίδουν μια άμεση σχέση ανάμεσα στην προσωπική ευτυχία και τη γήρανση των κυττάρων του οργανισμού”.

Ξεκίνα τη yoga για αρχή και βλέπουμε για το μέλλον.