ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Το χαρακτηριστικό που σε κάνει πραγματικά ελκυστική και δεν έχει να κάνει με την εμφάνισή σου

Σκέψου την τελευταία φορά που είχες κανονίσει να δεις φίλους, να πας έξω για ποτό, να παρευρεθείς σε ένα πάρτι. Φόρεσες το φόρεμα ή το τζιν που πιστεύεις ότι σε κολακεύει, χτένισες τα μαλλιά σου, έβαλες το αγαπημένο σου κραγιόν. Με άλλα λόγια, έκανες αυτά που σου χαρίζουν τόνους αυτοπεποίθησης προκειμένου: α)να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και β) να κερδίσεις τις εντυπώσεις. 

Και μπορεί όντως όλα αυτά να απογειώνουν την εμφάνισή σου και να σε κάνουν να νιώθεις υπέροχα με τον εαυτό σου, αλλά, όπως επιβεβαιώνει πρόσφατη έρευνα, άλλο είναι το χαρακτηριστικό που σε κάνει σούπερ ελκυστική και ενδιαφέρουσα.

Σε με έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού το EliteSingles (σάιτ γνωριμιών) και το Babbel (εφαρμογή εκμάθησης ξένων γλωσσών), πάνω από 6.000 singles από έντεκα χώρες κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση «ποιο χαρακτηριστικό βρίσκεις πιο ελκυστικό σε κάποιον/α παρτενέρ;». Οι απαντήσεις που έδωσαν δείχνουν ξεκάθαρα την επικράτηση των πνευματικών ικανοτήτων έναντι των σωματικών. Για την ακρίβεια 93% των συμμετεχόντων είπαν ότι θα προτιμούσαν να έβγαιναν με κάποιον που μιλούσε καλά μια ξένη γλώσσα παρά με κάποιον που είχε τέλειο σώμα.

Ακόμα πιο συγκεκριμένα, το 75% των αντρών παραδέχτηκαν ότι όταν μια γυναίκα μιλάει παραπάνω από μια γλώσσες είναι πολύ πιο ελκυστική. Η δεινότητά σου στις ξένες γλώσσες φαίνεται ότι αυξάνει τις πιθανότητες σου στον έρωτα. Γιατί όμως;

 

Οι κυριότεροι λόγοι είναι επειδή δεν είναι λίγοι (42%) αυτοί που βρίσκουν ενδιαφέρον στην ανακάλυψη μιας νέας κουλτούρας μέσω μιας ξένης γλώσσας. Την ίδια στιγμή 23% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι τους αρέσει το μυστήριο που αποπνέει ένας άνθρωπος που γνωρίζει ξένες γλώσσες ενώ 20% θεωρούν την ικανότητα να μιλάς άλλες γλώσσες σημάδι ευφυίας.

Πριν αρχίσεις να ψάχνεις που γίνονται μαθήματα (λέμε τώρα) να σου πούμε και ποιες γλώσσες ψηφίστηκαν ως πιο «ελκυστικές». Με 53% τα Γαλλικά ήταν ξεκάθαρα ο νικητής. Ακολουθούν τα Ιταλικά (32%) και τα Ισπανικά (30%).

«Η ικανότητα επικοινωνίας είναι θεμελιώδης για τις σύγχρονες σχέσεις», είπε η Julie Hansen, CEO της Babbel. «Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 2018, στην παγκόσμια κοινωνία στην οποία ζούμε όλοι, η δυνατότητα να μιλάμε σε άλλες γλώσσες αποδεικνύεται εξίσου σημαντική και στις ερωτικές μας σχέσεις».

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να αρνηθείς πως αυτή είναι άλλη μια ευκαιρία να νιώσεις δικαίωση για τους κόπους σου, αφού τα απογεύματα στο φροντιστήριο και το διάβασμα που έριξες για να πάρεις τα Delf και τα Sorbonne επιτέλους επιβραβεύονται.