ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 βήματα για να ανακτήσεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση

Είναι πιο εύκολο απ' όσο φαίνεται, απ' όσο φαντάζεσαι. Όσο κι αν σιχαίνομαι το 'πρέπει' χρειάζεται να το χρησιμοποιήσω. Πρέπει να έχεις πίστη στον εαυτό σου. Πρέπει να καταλάβεις πως μπορείς να το καταφέρεις. Ακόμα κι αν θεωρείς πως διανύεις μία περίοδο πολύ άσχημη για την ψυχολογία σου καλό θα ήταν να αναγνωρίσεις τα σημάδια και να γυρίσεις το παιχνίδι υπέρ σου.

Η ύπαρξη αυτοπεποίθησης προϋποθέτει δύο αλληλένδετες έννοιες, εκείνη της εσωτερικής επάρκειας και εκείνη της προσωπικής αξίας. Θα βάλεις τον εαυτό σου σε πρώτο πλάνο. Η απόφαση αυτή απαιτεί μεγάλη εξάσκηση και δύναμη.

Για να είσαι καλά με τους γύρω σου πρέπει να είσαι καλά μέσα σου. Πρώτα θα τα βρεις με τον εαυτό σου και στη συνέχεια θα τα βρεις με τους υπόλοιπους.

Η χαμένη σου αυτοπεποίθηση θα επανέλθει και αμέσως η ζωή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο. Οι επιλογές σου θα έχουν κοινό παρονομαστή την ψυχική ευεξία.

Οι συνήθεις των γυναικών με αυτοπεποίθηση

ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Μην αφήνεις τα αρνητικά συναισθήματα να σε καταβάλλουν. Οι δύσκολες στιγμές θα είναι πολλές αλλά θα περνούν γρηγορότερα αν τις βιώνεις με ψυχραιμία και ανάγκη να εστίασης στα θετικά που θα προκύψουν.

ΚΟΠΛΙΜΕΝΤΑ

Μην φοβάσαι να κάνεις και να δέχεσαι κοπλιμέντα. Σε καμία περίπτωση να μην είσαι ψεύτικη. Δείξε ενδιαφέρον κι αν κάτι σου αρέσει μη διστάσεις να το πεις.

ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Μη με συγκρίνεις μάτια μου, δε γίνομαι, δε μοιάζω που θα έλεγε και η Καιτούλα η Γαρμπή. Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε συγκρίνει αλλά ούτε και να το κάνεις εσύ η ίδια στον εαυτό σου. Είσαι μοναδική και καλό θα ήταν να το θυμάσαι πολύ συχνά.

ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ

Το να ζητήσεις βοήθεια δε σε καθιστά αδύναμη. Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση δε διστάζουν να απευθυνθούν σε κάποιον άλλο αν δεν ξέρουν ή αν δεν προλαβαίνουν. Δείχνεις σιγουριά.

ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Έρευνες έχουν δείξει ότι η σωστή στάση σώματος επηρεάζει τόσο τον τρόπο που βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας όσο και τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι. Μην καμπουριάζεις, τέντωσε το στήθος σου, περπάτα με άνεση και σιγουριά.