ΕΡΕΥΝΑ

Οι 5 μεγαλύτεροι μύθοι για την ευαίσθητη περιοχή σου (τους οποίους συνεχίζεις να πιστεύεις)

Για καιρό πιστεύαμε στην παντοδυναμία του σημείου G, το οποίο μάλλον είναι ανύπαρκτο ως σημείο γιατί σύμφωνα με την έρευνα που κατέρριψε την εν λόγω θεωρία το σημείο G είναι περιοχή ολόκληρη (οικοπεδάρα σα να λέμε). Επίσης λέγαμε ότι squirting ίσον γυναικεία εκσπερμάτωση, ενώ στην πραγματικότητα είναι η ακούσια ροή ούρων κατά την ερωτική πράξη. Όλα είναι μύθος. Σε τι άλλο έχουμε πιστέψει λανθασμένα και αφορά στο πιο ευαίσθητο σημείο του σώματός μας;

Μύθος #1:  Αν κάνεις πολύ σεξ θα ”χαλαρώσεις” εκεί κάτω

Τον οποίο μύθο συμπληρώνει ένα ακόμα δείγμα ωμής παραπληροφόρησης, σύμφωνα με το οποίο ένα μεγάλο πέος τεντώνει τον κόλπο με αποτέλεσμα να μην ευχαριστιέται το σεξ ο επόμενος σύντροφος που δεν διαθέτει το μεγαθήριο του προηγούμενου. Λάθος όλα. Ο γυναικείος κόλπος είναι τρομερά ελαστικός και σχεδιασμένος ώστε να συστέλλεται και να διαστέλλεται και η χαλάρωση κατά τη διάρκεια του σεξ συμβαίνει έτσι κι αλλιώς, όπως και η σύσφιξη μετά το τέλος της πράξης.

Μύθος #2: Όλα είναι κόλπος

Τα χείλη δεν είναι μέρος του γυναικείου κόλπου, αλλά του αιδοίου, δηλαδή των εξωτερικών γεννητικών οργάνων. Ο κόλπος είναι μόνο το εσωτερικό μέρος.

Μύθος #3: Τα χείλη είναι το πιο ευαίσθητο μέρος της περιοχής

Συμπέρασμα το οποίο βγαίνει κυρίως επειδή όταν συμβαίνει κάτι εκεί σε πιάνει φαγούρα ή τσούξιμο. Στην πραγματικότητα η πηγή του προβλήματος βρίσκεται στον κόλπο. Αιτία για τις περισσότερες μολύνσεις είναι μια διαταραχή στην φυσιολογική βακτηριακή χλωρίδα εντός του κόλπου.

Μύθος #4: Μετά τον φυσιολογικό τοκετό ο κόλπος ”χαλαρώνει” και δεν επανέρχεται

Ο κόλπος αποκαθίσταται περίπου έξι μήνες μετά τη φυσιολογική γέννα. Η μόνη εξαίρεση αφορά στις γυναίκες που έχουν γεννήσει πολλές φορές και άρα ο κόλπος έχει τεντωθεί επαναλαμβανόμενα. Η χαλάρωση έρχεται μοιραία στις γυναίκες όταν φθάνουν σε προχωρημένη ηλικία, λόγω γήρανσης. Μπορείς να την καθυστερήσεις κάνοντας συστηματικά τις περίφημες συσφικτικές ασκήσεις Kegel που ενδυναμώνουν τους μύες της περιοχής.

Μύθος #5: Η τριχοφυΐα στα χείλη είναι άχρηστη

Λάθος. Για την τριχοφυΐα της ευαίσθητης περιοχής ισχύει ό,τι και για το υπόλοιπο σώμα, δηλαδή οι τρίχες που εναγωνίως παλεύεις να ξεφορτωθείς από τότε που τις είδες να βγαίνουν, λειτουργούν ως ασπίδα για τα ανεπιθύμητα μικρόβια. Η συχνή αποτρίχωση ερεθίζει τα χείλη και ”αγριεύει” το δέρμα.