ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

6 πράγματα που μαλλον δεν ήξερες για την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι, ίσως μετά τις ρυτίδες, ο μεγαλύτερος εχθρός της γυναίκας που και μόνο στο άκουσμά της αλλάζουμε εκατό χρώματα ενώ παράλληλα ψάχνουμε τον τρόπο να την ξεφορτωθούμε μια για πάντα.

Αυτή η αντιασθητική για πολλούς, όψη φλοιού πορτοκαλιού μας βασανίζει συνέχεια και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες κάνουμε τα πάντα για να την κρύψουμε. Η αλήθεια είναι ότι για την εξαφανίσεις πρέπει πρώτα να έχεις κατανοήσει το λόγο ύπαρξής της και αφού συμφιλιωθείς με την ιδεά ότι ΔΕΝ πρόκειται να την διώξεις, να την διαχειριστείς έξυπνα και να την μειώσεις αισθητά.

1. Τι ακριβώς είναι η κυτταρίτιδα

Η ενοχλητική όψη φλοιού πορτοκαλιού που κάνει την εμφάνισή της στους γλουτούς, τα πόδια και ενιότε στην κοιλιά και τα χέρια μας δημιουργείται από το λίπος που συγκεντρώνεται σε θύλακες κάτω ακριβώς από το δέρμα, για αυτό και είναι τόσο εμφανής.

2. Ποιοι παράγοντες την προκαλούν

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται κυρίως εξαιτίας των γονιδίων, της κακής διατροφής, του αργού μεταβολισμού, των ορμονικών αλλαγών, της αφυδάτωσης, του τσιγάρου, του υπεβολικού βάρους, αλλά και της κακής ελαστικότητας της επιδερμίδας μας.

3. Όλες οι γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε το 2004, 85- 98% των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα και ναι, ακόμα και οι αδύνατες έχουν!

4. Οι άντρες πάλι ΟΧΙ

Το αντίθετο φύλο έχει ελάχιστες πιθανότητες να αναπτύξει κυτταρίτιδα γιατί έχει πιο παχύ δέρμα, επομένως δεν είναι δυνατόν να είναι ορατά τα λακάκια της κυτταρίτιδας ενώ το γεγονός ότι ο αντρικός οργανισμός αποθηκεύει το λίπος σε διαφορετικές περιοχές από ότι ο γυναικείος.

5. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι αντιμετώπισής της

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να την εξαφανίσεις ως δια μαγείας αλλά με σωστή διατροφή, αερόβια γυμναστική και κατάλληλη θεραπεία με ειδικές κρέμες μπορείς να την μειώσεις αισθητά.

6. Η εμφάνισή της χειροτερεύει όσο μεγαλώνουμε

Sad but true, όσο μεγαλώνεις τόσο χαλαρώνει η επιδερμίδα σου ενώ το σώμα σου παράγει λιγότερα οιστρογόνα, μια ορμόνη που βοηθάει σημαντικά τη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων επίσης σημαίνει μειώση παραγωγής κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία της επιδερμίδας μας.