ΥΠΝΟΣ

3 πράγματα που πρέπει να αλλάξεις για να κοιμάσαι καλύτερα

Ξάπλωσες στο κρεβάτι αποκαμωμένη από την κούραση αλλά το βλέφαρο δε λέει να κλείσει παρά την ταλαιπωρία. Τα πρόβατα έπαψαν να είναι λύση από τότε που έκλεισες τα 8 και η τηλεόραση αντί να σε νανουρίσει σε κρατά ξάγρυπνη. Μήπως πρέπει να κάνεις κάποιες αλλαγές; Λέμε τώρα εμείς.

Το μαξιλάρι

Χωρίς αμφιβολία το ανατομικό. Πρέπει να είναι μέτριας σκληρότητας ώστε να ξεκουράζεται το κεφάλι. Εάν έχεις αλλεργίες, να αποφεύγεις αυτά που περιέχουν πούπουλα. Τip: Ψέκασε το μαξιλάρι με λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου, κατά προτίμηση με αρώματα γιασεμιού ή λεβάντας, τα οποία έχουν την τάση να σε χαλαρώνουν.

Η θερμοκρασία

Από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Αυτή είναι η κατάλληλη θερμοκρασία, μιας και η υπερβολική ζέστη αλλά και το υπερβολικό κρύο αυξάνουν τον αριθμό και τη διάρκεια των ξυπνημάτων στη διάρκεια της νύχτας.

Το χρώμα

Τα χρώματα επιδρούν στην υγεία και την ψυχική μας διάθεση και αυτό είναι κάτι που φωνάζουν οι επιστήμονες εδώ και χρόνια. Τα χρώματα της αϋπνίας είναι το κόκκινο, το πορτοκαλί και το ζωηρό κίτρινο, δηλαδή, τα “θερμά”, τα οποία προκαλούν υπερδιέγερση. Τα χρώματα που μπορούν να συμβάλλουν σε έναν ήρεμο ύπνο είναι τα παστέλ, το σπασμένο λευκό, το θαλασσί και το πολύ ανοιχτό πράσινο.