YOGA

6 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν κάνεις γιόγκα

Η yoga είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και αγαπημένα είδη γυμναστικής καθώς βοηθάει σημαντικά την ενδυνάμωση των μυών σου χωρίς να καταπονεί ιδιαίτερα το σώμα σου. Επίσης έρευνες έχουν δείξει ότι καταπομελά την κατάθλιψη ενώ βοηθάει σημαντικά διάφορες λειτουργίες του οργανισμού σου, όπως την πέψη και μειώνει αισθητά τους πόνους της μέσης και της περιόδου.

Σύμφωνα λοιπόν με τους yogis, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να θυμάσαι κάθε φορά πριν πας για μάθημα ώστε να κάνεις τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι στην αίθουσα, συμπεριλαμβανομένου και του yogi, την καλύτερη δυνατή προπόνηση.

1. Το κολάν έχει σημασία

Το κολάν που φοράς όταν κάνεις προπόνηση πρέπει να είναι ειδικό ώστε να τεντώνεσαι/ λυγίζεις τον κορμό σου χωρίς να σκέφτεσαι ότι διαγράφεται το εσώρουχο ή ο ιδρώτας σου.

2. Απόφυγε τα φαρδιά ρούχα

Εκτός και αν θέλεις να μπουρδουκλωθείς και να πέσεις ενώ κάνεις προπόνηση! Τα στενά ρούχα κατά τη διάρκεια της yoga είναι απαραίτητα ώστε να εκτελείς σωστά τις στάσεις (και να μπορεί να τσεκάρει η yogi αν τις κάνεις σωστά) αλλά και για να έχεις καλύτερη στάση σώματος.

3. Να πιάνεις ψηλά τα μαλλιά σου

Στο ίδιο κόνσεπτ με πριν, τα μαλλιά σου πρέπει να είναι πάντα πιασμένα πάνω ώστε να μην σε ενοχλούν όταν σκύβεις ή όταν τεντώνεσαι.

4. Μην φοράς έντονο άρωμα

Όταν κάνεις γιόγκα σε μια αίθουσα με πολλά άτομα η ελάχιστη μυρωδιά μπορεί να φανεί πιο έντονη και ενοχλητική στους γύρω σου. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα φοράς ούτε αποσμητικό (αυτό ίσα- ίσα είναι κάτι που πρέπει να κάνεις), απλά να μην ψεκάζεσαι μόλις βγεις από το σπίτι.

5. Μην αγχώνεσαι για τις επιδόσεις σου

Η αλήθεια είναι πως όταν οι γύρω σου κάνουν πιο σωστά τις ασκήσεις ή έχουν πιο ευλύγιστο σώμα είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα και να νιώσεις άσχημε με τις επιδόσεις σου. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι δεν έχει νόημα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους γύρω σου καθώς μπορείς να φτάσεις και εσύ στο δικό τους επίπεδο αν συνεχίσεις την προπόνησή σου.

6. Μην πιέζεις ποτέ τον εαυτό σου

Γενικότερα να ακούς το σώμα σου. Αυτό είναι κάτι που ακούγεται συνέχεια από τους yogis καθώς δεν μπορούμε να κάνουμε όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο τις ασκήσεις. Αν λοιπόν νιώθεις τράβηγμα στο μηρό ή τα γόνατά σου δεν αντέχουν την πίεση ενημέρωσε τον δάσκαλο και κάνε την άσκηση μέχρι το σημείο που μπορείς.