ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Το know how για το σωστό τρέξιμο στην παραλία

123rf

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Κι αν υπάρχει ένα σημείο συνάντησης για κάθε Ελληνίδα, αυτό είναι σαφέστατα η παραλία. Από την άλλη, θα σκεφτείς, ο Έλληνας έχει συνδυάσει τη θάλασσα με ξαπλώστρα, φρέντο και ηλιοθεραπεία. Ας αφήσουμε τα στερεότυπα στην άκρη και ας δούμε πώς η αμμουδιά εκεί που σκάει το κύμα μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό τερέν για την καθημερινή σου εξάσκηση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Άλλο τρέξιμο στο δρόμο, άλλο σε διάδρομο και άλλο στην άμμο. Η αστάθεια του εδάφους κάνει την πρόκληση πιο ενδιαφέρουσα και φυσικά την καταπόνηση (με την καλή έννοια) υψηλότερη. Επειδή όμως είναι κακό στην άμμο να χτίζεις φρούδες ελπίδες, σημείωσε μερικές συμβουλές πριν βγεις για τρέξιμο by the sea.

#1

Φρόντισε να έχεις κάνει ένα γερό ζέσταμα πριν ξεκινήσεις. Το στάδιο αυτό είναι απαραίτητο πριν από κάθε εξάσκηση, πολλώ δε μάλλον στην παραλία, όπου τα πόδια θα καταπονηθούν έντονα.

#2

Τρέξε στο ρελαντί… μπορεί να είσαι συνηθισμένη σε γρήγορο ρυθμό, όμως εκείνο που δεν λαμβάνεις υπόψη σου είναι πως δε γίνεται να κάνεις ρεκόρ στην άμμο. Καλό είναι να ρίξεις την ταχύτητά σου για να μην εξαντληθείς από τα πρώτα λεπτά.

#3

Μη μετράς απόσταση, υπολόγισε τον χρόνο. Μπορεί σε Κ.Σ. (κανονικές συνθήκες) να μπορείς να διανύσεις χιλιόμετρα τρέχοντας, όμως όπως είπαμε, η άμμος είναι δύσκολη υπόθεση. Άφησε τις εμμονές για 3χλμ στην «καθισιά» και απλά μέτρησε τον χρόνο που θα αφιερώσεις στο τρέξιμό σου.

#4

Φρόντισε να αλλάξεις κατεύθυνση. Η παραλία ως γνωστόν έχει κλίση, κάτι που σημαίνει πως κατά τη διάρκεια του τρέξιμου τα πόδια σου δεν τεντώνουν το ίδιο σε κάθε δρασκελισμό. Αν φροντίσεις να αλλάξεις κατεύθυνση στα μισά της εξάσκησης, τότε θα είσαι σίγουρη πως δεν καταπονείσαι άσκοπα και γυμνάζεσαι με τον ίδιο τρόπο σε όλο το σώμα. 

 

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!