TO THE POINTE

Κοιλιακοί: 5 σούπερ αποτελεσματικές ασκήσεις που γίνονται σε μόλις 2.5 λεπτά

Αν αναζητάς ένα workout που να κρατάει λίγο αλλά να έχει αποτέλεσμα στο σώμα σου και οι κοιλιακοί είναι το σημείο που επιθυμείς να γυμνάσεις, αυτό το πρόγραμμα διάρκειας 2.5 λεπτών θα σου λύσει τα χέρια και θα σφίξει την κοιλιά σου απίστευτα.

Οι κοιλιακοί θέλουν επανάληψη και στόχευση. Θέλουν εναλλαγή και ένταση. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα κοιλιακών που σου προτείνω αυτή την εβδομάδα, ο κορμός σου θα τονωθεί και όλα θα σφίξουν.

Αυτοί οι κοιλιακοί κάνουν δουλειά μέσα σε μόλις 2.5 λεπτά

1η άσκηση

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια σου λυγισμένα και τα χέρια σου τεντωμένα δίπλα στα πλευρά σου. Σφίγγοντας καλά την κοιλιά, σήκωσε τον κορμό σου εκτείνοντας τα χέρια μπροστά. Ταυτόχρονα σήκωσε το δεξί σου γόνατο και φέρε το κοντά στο στήθος σου. Μένοντας σταθερά σε αυτή τη θέση, φέρε και το άλλο σου γόνατο δίπλα στο άλλο. Στη συνέχεια ξάπλωσε πάλι πίσω, κυλώντας κάθε σπόνδυλο ξεχωριστά στο στρώμα σου και κατεβάζοντας τα χέρια και τα πόδια στην αρχική σου θέση.

2η άσκηση

Σε καθιστή θέση, φέρε τα χέρια σου πίσω με τους αγκώνες να κοιτούν προς τα πίσω και τις παλάμες σου μπροστά. Τα πόδια πρέπει να είναι λυγισμένα και ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης. Γύρε λίγο τον κορμό σου πίσω, βάζοντας δύναμη στα χέρια και στην κοιλιά σου. Σήκωσε εναλλάξ τα γόνατα σου προς το στήθος, διατηρώντας την γωνία 90 μοιρών στα γόνατα.

3η άσκηση

Μείνε στην ίδια καθιστή θέση και φέρε τα χέρια σε πρώτη position, δηλαδή τα χέρια σου στρογγυλά με τις παλάμες ακριβώς απέναντι από τον αφαλό σου. Κάνε μια στροφή του κορμού σου προς τα δεξιά και μετά προς τα αριστερά, κρατώντας τα χέρια σου στην ίδια θέση. Στη συνέχεια σφιξε την κοιλιά και τον κορμό σου ψηλά και γύρνα στην αρχική σου θέση.

4η άσκηση

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια σου τεντωμένα δίπλα στα πλευρά και τη μέση σου να εφάπτεται καλά στο πάτωμα. Τα πόδια σου πρέπει να είναι ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης και τα γόνατα να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών. Χωρίς να σηκωθεί η μέση σου από το πάτωμα, σήκωνε εναλλάξ τα πόδια σου, ακουμπώντας τις μύτες των πελμάτων σου μόνο όταν τα κατεβάζεις.

5η άσκηση

Παράμεινε στην ίδια θέση με τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι και με τους αγκώνες ανοιχτούς. Σήκωσε τα γόνατα και τον κορμό σου ταυτόχρονα ψηλά και στη συνέχεια κατέβασε τον κορμό σου, ενώ τεντώνεις τα πόδια σου μακριά κατεβάζοντάς τα ελάχιστα μέχρι εκεί που δεν σηκώνεται η λεκάνη σου. Στη συνέχεια λύγισέ τα πάλι και φέρε τα κοντά στην κοιλιά σου ενώ σηκώνεται πάλι ο κορμός σου.

Εκτέλεσε την κάθε άσκηση μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Ολόκληρο το πρόγραμμα δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2.5 λεπτά.

Love and Health,

Δήμητρα

Ρίξε μια ματιά και στο προηγούμενο βίντεό μου: