ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΛΙΑ

Η άσκηση που γίνεται παντού και θα κάνει τους κοιλιακούς σου να φανούν

Shutterstock

Ανάμεσα στις «επαναστατικές» μεθόδους για να γυμνάσεις, να ενδυναμώσεις και να αναδείξεις ένα περήφανο σετ κοιλιακών είναι να γυμναστείς. «Ναι εντάξει, το ξέρουμε αυτό», θα πεις. «Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε όρεξη προλαβαίνουμε».

Αφού λοιπόν υπάρχει αυτή η έλλειψη διάθεσης χρόνου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις ΔΕΝ είναι να απλώσεις τα πόδια στον καναπέ και να περιμένεις να γίνει το θαύμα (πράγμα απόλυτα θεμιτό πλην αναποτελεσματικό), αλλά να γίνεις πιο επιλεκτική.

Έτσι, όταν θα ξαναφορέσεις το κολάν και θα τραβήξεις για το γυμναστήριο ή, τέλος πάντων, θα γυμναστείς από το σπίτι, φρόντισε στο πρόγραμμα να συμπεριλάβεις και τα V-ups.

Shutterstock

 

Τι εστί V-ups

Είναι οι κοιλιακοί σε σχήμα V και για να είμαστε πιο ακριβείς οι κοιλιακοί που κάνεις από θέση σε σχήμα V. Ποια η διαφορά τους με τις υπόλοιπες εκδοχές κοιλιακών; Τονώνουν και ενδυναμώνουν όλο τον κορμό: Άνω και κάτω κοιλιακούς, πλάτη, μέση και bonus μηρούς.

Χρειάζεται πολλή προσοχή με τα V-ups αν δεν θέλεις να τραυματιστείς, δεδομένου ότι «κρατάς» τη θέση ασκώντας δύναμη από την κοιλιά.

Πώς θα κάνεις τα V-ups

 

Τρία σετ των 10 επαναλήψεων είναι ένας καλός αριθμός για να ενεργοποιήσεις την περιοχή.