ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

5 ασκήσεις για να αποκτήσεις χέρια σαν της Wonder Woman, μέχρι τον Αύγουστο

Η Wonder Woman αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς λόγους· από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις που τις παρουσιάζονται, τη στάση ζωής όσον αφορά στις ανθρώπινες σχέσεις, το σεβασμό που έχει προς τους ανθρώπους γύρω της ΑΛΛΑ και για το πώς χρησιμοποιεί τη δύναμη του σώματός της.

Ούσα αμαζόνα έχει, φυσικά, φοβερά γυμνασμένο κορμί και αν κρίνουμε από την Gal Gadot, που ζωντάνεψε την αγαπημένη μας ηρωίδα στον κινηματογράφο δεν είναι ανάγκη να είσαι όντως θεά για να το αποκτήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι η σχέση μας αυτή την περίοδο με το γυμναστήριο περιγράφεται ιδανικά στο παρακάτω gif,

(am i right??) αλλά αν μερικές ασκήσεις ενδυνάμωσης αρκούν για να αποκτήσουμε τα χέρια της Wonder Woman (έστω 10% αυτών) τότε αξίζει μια προσπάθεια, δεν νομίζεις;

Παρακάτω θα βρεις 5 ασκήσεις, που μπορείς να κάνεις ακόμα και στο σπίτι σου, σε περίπτωση που βαριέσαι φριχτά να πας στο γυμναστήριο (σε καταλαβαίνω). Για περισσότερη έμπνευση δες το βίντεο που ακολουθεί και στοίχημα ότι μετά δεν θα κρατιέσαι να γυμναστείς.

Σανίδα

Ξεκίνα το πρόγραμμά σου με την κλασική άσκηση της σανίδας. Ξάπλωσε αρχικά στα γόνατα και στήριξε το κορμί σου στα χέρια. Τέντωσε τα πόδια σου και προσπάθησε να κρατήσεις το κορμί σου ίσιο, σφίγγοντας παράλληλα τους κοιλιακούς σου. Στόχος σου είναι να μείνεις σε αυτή τη στάση για 1 λεπτό, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις με 30” και να αυξάνεις σιγά-σιγά το χρόνο που παραμένεις σε αυτή τη στάση. Αυτή η άσκηση θα δυναμώσει κυρίως τον κορμό σου και μετά τα χέρια σου, ωστόσο είναι απαραίτητη γιατί θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ισορροπία και καλύτερο έλεγχο του σώματός σου.

Σανίδα και άρσεις ποδιών

Συνέχισε το πρόγραμμα με αυτή την άσκηση, που θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο τον κορμό ενώ παράλληλα θα γυμνάσει τα πόδια και τους ώμους σου. Προσπάθησε να κρατήσεις το στομάχι σου σφιχτό, όσο κάνεις τις άρσεις και μην ξεχνάς τις αναπνοές. Κάνε 15 επαναλήψεις για κάθε πόδι.

Σανίδα και άρσεις με βαράκια

Και τώρα στα πιο δύσκολα. Πάρε δύο βαράκια 2 ή 3 κιλών (αν μπορείς και 5 κιλών, ακόμα καλύτερα), κάτσε σε στάση σανίδας και κάνε εναλλάξ άρσεις χεριών. Μην ξεχνάς τις αναπνοές (εισπνοή όταν σηκώνεις το χέρι, εκπνοή όταν το κατεβάζεις) και να κρατάς σφιχτό το στομάχι σου. Κάνε 15 επαναλήψεις για κάθε χέρι.

Lunges με βαράκια στα χέρια

Αφού επιβιώσεις από την προηγούμενη άσκηση, πάρε μια ανάσα και συνέχισε με τις προβολές. Σε αυτή την παραλλαγή της άσκησης, στην οποία θα σηκώνεις βαράκια κάθε φορά που θα γονατίζεις, θα γυμνάσεις και τους δικεφάλους σου.

Push up και burpee

Αυτή η άσκηση θα μπορούσε να λέγεται και κόλαση, γιατί είναι φοβερά κουραστική αλλά έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Στάσου όρθια, με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά, πάρε μια βαθιά ανάσα, γονάτισε, κάνε squat και σήκω πηδηχτά. Φανταστική περιγραφή το ξέρω, δες το gif για να καταλάβεις ακριβώς την άσκηση και όταν την καταφέρεις (γιατί σκέψου ότι μπορεί η Gal, οπότε όλες μπορούμε) θα δεις πόσο τέλεια θα νιώσεις.