FITNESS

Οι 3 ασκήσεις που θα βελτιώσουν τις επιδόσεις σου στο σεξ σύμφωνα με μια personal trainer

Shutterstock

Έχεις διαβάσει εκατό (εκατομμύρια) φορές για τα οφέλη της γυμναστικής. Υπάρχει όμως κάτι που μπορεί να είχες παραβλέψει. Εκτός από την υγεία και το βάρος σου, η γυμναστική επηρεάζει θετικά και τις αντοχές σου. Και όχι μόνο τις αντοχές σου για να κάνεις άλλον έναν γύρο στο τρέξιμο ή άλλο ένα burpee, αλλά τις αντοχές σου στο σεξ.

Γιατί αν το καλοσκεφτείς και το σεξ τι είναι; Ένα είδος γυμναστικής είναι (εξάλλου αυτός είναι και ο λόγος που μερικές φορές προτιμάτε να συνεχίσετε να βλέπετε σειρά μέσα στα ρούχα σας από το να πάτε στην κρεβατοκάμαρα και να μείνετε χωρίς αυτά). Και πώς θα γίνεις καλύτερη σε αυτό; Με προπόνηση (φυσικά).

«Χρειαζόμαστε αντοχή και καλές αναπνοές σε ό,τι κι αν κάνουμε προκειμένου να αυξήσουμε την ενέργεια μας», λέει η trainer Julie Diamond. Η αερόβια γυμναστική, όπως το spinning και το τρέξιμο, μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις τη δυναμική σου, να καταπολεμήσεις την κούραση και να ενισχύσεις τη λίμπιντό σου. Όπως εξηγεί και η Diamond όμως, αν θέλεις να να φορτώσεις τις μπαταρίες της σεξουαλικής σου ζωής συγκεκριμένα, υπάρχουν τέσσερις περιοχές στις οποίες πρέπει να εστιάσεις: τους κοιλιακούς, τον κορμό, τη μέση και την περιοχή της λεκάνης σου. Να με ποιες ασκήσεις θα το πετύχεις αυτό ώστε να νιώθεις πιο δυνατή και με περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν βρίσκεσαι στο κρεβάτι μαζί του.

1. Σανίδα

Shutterstock

 

«Οι κοιλιακοί και οι μύες της μέσης είναι σημεία που τα χρησιμοποιείς σχεδόν σε κάθε στάση του σεξ», λέει η Diamond. «Με τη σανίδα ενδυναμώνεις και σταθεροποιείς αυτούς του μυς» συμπληρώνει και προσθέτει ότι οποιαδήποτε παραλλαγή (είτε στηριζόμενη σε βραχίονες, είτε πλάγια, είτε με ένα πόδι) της άσκησης κάνει δουλειά.

2. Push-ups

Shutterstock

«Τα push-ups είναι φανταστικά επειδή αυξάνουν την ικανότητα σου να σηκώνεις μόνη σου το βάρος σου», τονίζει η Diamond. Και, όπως μπορεί να έχεις ήδη συνειδητοποιήσει, αυτή η δυνατότητα (να σηκώνεις το βάρος σου) μπορεί να κάνει το σεξ ακόμα πιο συναρπαστικό. Παράλληλα, όσο γίνεσαι καλύτερη στα push-ups (και καταφέρνεις να βγάζεις ακόμα περισσότερα) τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση νιώθεις. Και εκεί είναι που ξεκινά η μαγεία.

3. Γέφυρα

Shutterstock

 

«Η γέφυρα είναι μια φανταστική άσκηση τόσο για τις γυναίκες, όσο και για τους άντρες», ισχυρίζεται η Diamond. «Ο μυς του κόκκυγα είναι ένας μυς σε σχήμα αιώρας ο οποίος εκτείνεται από το ηβικό σου οστό μέχρι την ουρά σου (τον κόκκυγα δηλαδή). «Ενδυναμώνοντας την περιοχή της πυέλου είναι σαν να εξασκείσαι και σαν να προετοιμάζεις την περιοχή ώστε να έχεις πολύ πιο δυνατούς οργασμούς», λέει η Diamond και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην την εμπιστευτούμε.