FITNESS

Ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να ανορθώσεις τα οπίσθια σου

Μια προπόνηση για να θεωρείται ολοκληρωμένη περιλαμβάνει ασκήσεις για όλες τις μυικές ομάδες του σώματος. Αν γυμνάζεσαι τακτικά, πιθανώς να έχεις παρατηρήσει ότι το «σύστημα» είναι ανταποδοτικό. Δηλαδή όσο εσύ ξεφυσάς με τις επαναλήψεις στους κοιλιακούς, νιώθεις τους δικέφαλους στα χέρια να σφίγγουν, τους τετρακέφαλους στους μηρούς να «καίγονται», σταδιακά βλέπεις διαφορά στο σώμα σου.

Και λες «ναι ρε παιδί μου, αξίζει, θα το ξανακάνω. Θα ξαναδώσω πόνο». Κι ενώ κάνεις σανίδα, λιώνεις στα «καθίσματα», χτυπάς σαράντα λεπτα στο διάδρομο, κάνεις mountain climbers και ο,τι υπάρχει σε άσκηση για μηρούς και γλουτούς, τα αναθεματισμένα τα οπίσθια δε λένε να σηκωθούν πιο ψηλά ή έστω να σφίξουν περισσότερο.

Είναι μια αλήθεια ότι αυτή η περιοχή (των γλουτών) είναι λίγο παραπάνω πεισματάρα απ’ όσο θα έπρεπε και για να δεις αποτελέσματα θέλει έξτρα επιμονή και δυναμικότητα.

Όπως και η Ρώμη, έτσι και τα ωραία οπίσθια δεν χτίστηκαν σε μία μέρα. Με αυτή την άσκηση όμως θα κόψεις δρόμο.

Στέκεσαι στα τέσσερα ή -αν θέλεις να μιλήσουμε με όρους γιόγκα- στη στάση της γάτας. Σηκώνεις το ένα σου πόδι με το γόνατο λυγισμένο και από αυτή τη θέση το σπρώχνεις προς τα πάνω με μικρές, συνεχόμενες κινήσεις. Προσπάθησε να διατηρείς τη μέση σου σταθερή και ίσια (δηλαδή να μη σπάει) και κάνε 15 επαναλήψεις για το κάθε πόδι από τρεις φορές το καθένα.

Ότι αυτή η κίνηση, εκτός από τους μυς των γλουτών, βάζει φωτιά και στους κοιλιακούς, στο είπαμε;