FITNESS

H άσκηση που θα σε ανακουφίσει από τον πόνο στην πλάτη σε 30″

Ακόμα κι αν είσαι από τις γυναίκες που ασχολούνται περισσότερο από 2-3 φορές την εβδομάδα με τη γυμναστική, όσο κι αν το αποφεύγεις, τελικά λόγω δουλειάς συνήθως, κάθεσαι περισσότερο απ' όσο ενδείκνυται.

Το αποτέλεσμα; Ο ιγνυακός τένοντας που βρίσκεται πίσω από το γόνατο γίνεται πιο σφιχτός με τα χρόνια, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο χαμηλά στην πλάτη. Βάζοντας την ακόλουθη άσκηση στην καθημερινότητά σου, μπορείς να διορθώσεις αυτό το πιάσιμο και να νιώθεις πολύ πιο άνετα. 

Τύλιξε μια πετσέτα μεσαίου μεγέθους έτσι ώστε να πάρει κυλινδρικό σχήμα. Ξάπλωσε ανάσκελα και φέρε τα πόδια σου σε ορθή γωνία με τον υπόλοιπο κορμό σου. Τοποθέτησε την πετσέτα ανάμεσα στα πόδια σου, ώστε να τα κρατάς σε αυτό το μικρό άνοιγμα. Ανασήκωσε τον κορμό σου σαν να κάνεις κοιλιακούς, μείνε λίγο στην θέση που βρίσκεσαι πιο ψηλά και στη συνέχεια επίστρεψε αργά στην αρχική σου θέση.

Αυτό ήταν όλο. Κάν’ το καθημερινά για μισό λεπτό και σχεδόν αμέσως θα νιώσεις τους μυς στο πίσω μέρος του ποδιού σου να χαλαρώνουν και με τον καιρό, θα ανακουφιστείς από τον πόνο που νιώθεις στο κάτω μέρος της πλάτης σου και θα μπορείς να κινηθείς, να κάτσεις, αλλά και να κοιμάσαι, χωρίς να πονάς τόσο.