FITNESS

5 τρόποι για να σηκώνεσαι πιο εύκολα το πρωί για γυμναστική

Η πρωινή γυμναστική μπορεί να φτιάξει όλη σου τη μέρα, αλλά αναγνωρίζω και από προσωπική εμπειρία ότι είναι μια αρκετά δύσκολη διαδικασία. Να ξυπνήσεις νωρίτερα, να μη φας πολύ (παρόλο που το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της μέρας), να ετοιμαστείς και ΚΥΡΙΩΣ, να βρεις το κουράγιο να το κάνεις.

Επειδή έχω βρεθεί στη ράθυμη θέση σου, αλλά και στην άλλη του “πόσο ανάγκη έχω να γυμναστώ”, σου βρήκα μερικά tips που μπορεί να κάνουν το πρωινό σου ξύπνημα για γυμναστική, λίγο πιο εύκολο ή έστω υποφερτό.

1. Βγάλε τα ρούχα γυμναστικής από το προηγούμενο βράδυ

Θα σου σώσει πολύτιμο χρόνο από την περιορισμένη ώρα που έχεις το πρωί. Μπορείς ακόμα και να έχεις έτοιμη την τσάντα σου.

2. Πέσε νωρίς για ύπνο

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να κοιμηθείς ένα ποιοτικό οκτάωρο χωρίς διακοπές.

3. Βάλε μόνο ένα ξυπνητήρι

Όταν ξέρεις ότι δεν έχεις άλλη ευκαιρία να σηκωθείς, πιέζεσαι να το κάνεις μόλις ακούσεις το μοναδικό ξυπνητήρι. Ακόμα και το “snooze” είναι μια κακή λύση.

4. Πιες καφέ

Υπολόγισε κάποια λεπτά προκειμένου να πιεις τον πρωινό σου καφέ ή οτιδήποτε άλλο βοηθά τον εγκέφαλό σου να ξυπνήσει και εσένα να βρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για τη μέρα σου.

5. Πάρε μια φίλη σου

Το να γυμνάζεσαι με κάποιον άλλον είναι πιθανότερο να συμβεί, αφού θα έχετε η μία την άλλη να πιέζεστε για να σηκωθείτε. Επίσης θα περάσει και πιο γρήγορα η ώρα ή έτσι θα νιώθετε έστω.