ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Χάσε έως και 5 εκατοστά από τη μέση σου με αυτό τον τρόπο άσκησης

Καλοί οι κοιλιακοί και ο διάδρομος, αλλά το μυστικό για πιο αδύνατη μέση δεν βρίσκεται απαραίτητα μέσα στο γυμναστήριο - παρόλο που ξεκινάει από εκεί.

Σύμφωνα με τους Έλληνες ερευνητές παρακαλώ, η διαλειμματική προπόνηση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να εξαφανίσεις το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να κάνουν 4 ώρες προπόνηση κάθε εβδομάδα. Στην καθεμιά απ’ αυτές τα 40 λεπτά περιελάμβαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης και για τα υπόλοιπα 20 το ένα group έτρεχε σε διάδρομο, ενώ το άλλο έκανε διαλειμματική προπόνηση με βάρη.

Μετά από 8 εβδομάδες, μέτρησαν τη μέση όσων συμμετείχαν και είδαν πως το group που έκανε ασκήσεις με βάρη έχασε 5 εκατοστά, ενώ όσοι έτρεχαν έχασαν λιγότερο από 2 εκατοστά

Το να εναλλάσσεις προπονήσεις μεγάλης έντασης, με προγράμματα μικρότερης έντασης, αυξάνει την ποσότητα των θερμίδων που καις στο υπόλοιπο της ημέρας, σύμφωνα με τους ερευνητές. Οι σύντομες, αλλά έντονες ασκήσεις με διαλείμματα ανάμεσά τους, καταναλώνουν γρήγορα το οξυγόνο του οργανισμού, κι έτσι αυτός αναγκάζεται να δουλέψει περισσότερο προκειμένου να το αναπληρώσει και να το επαναφέρει στα φυσιολογικά του επίπεδα. Επίσης, τα διαλείμματα σου επιτρέπουν να επικεντρωθείς σε διαφορετική μυϊκή ομάδα κάθε φορά που αλλάζεις άσκηση, γεγονός που δίνει στους μύες την δυνατότητα να επανέλθουν, ενώ γυμνάζεις άλλους.